Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

New city vibes!

Onze blogger Saskia van den Brand wandelt meestal door de natuur. Onlangs verkende ze Rotterdam. Dat ook een stad een prima locatie voor een mooie wandeling is, bewijst ze in haar blog.

Saskia bij de skyline van Rotterdam
Saskia bij de skyline van Rotterdam

Saskia van den Brand is fanatiek wandelaar. Ze schrijft graag over haar belevenissen tijdens de vele wandeltochten die ze maakt.

Hoe ontdek je de mooiste plekjes van een stad? Doe een stadswandeling met een local! Het is tijd om naar Rotterdam te gaan.

De wandeling begint bij het Lloydkwartier. Het is een bruisende wijk. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam. Je ziet watertaxi’s en het rijksmonument St. Job. Vervolgens loop ik het centrum in. Ik ontdek binnen een paar minuten een leuk shopadresje. Zo druk ik mijn neus tegen de etalageruit van STEK de stadstuinwinkel. Je hoeft niet in de natuur te zijn om een natuurbeleving te ervaren. De gekleurde potten en groene planten maken mij blij. Even verderop zie ik een trainer speed ladder oefeningen uitleggen. Een paar tellen later bewegen de kinderbenen razendsnel door de tien vakken. Iedereen lacht en is blij, want ook voor kinderen is sporten een uitje geworden.

Spiegel van de stad

De wandeling gaat verder door het Museumpark. Ik ben even stil, want voor mij is een ruim veertig meter hoog spiegelend gebouw in aanbouw. Het is het nieuwe depot van Boijmans Van Beuningen. Ik zie mezelf lopen en in panorama de hele stad. Het is werkelijk schitterend. Voor dit gebouw ga je naar een stad. Het is iets wat je gezien moet hebben. Ik kan niet wachten tot het helemaal af is.

Tot slot geniet ik ongedwongen van de laatste zonnestralen in het stadspark. Ik kijk naar de Euromast en vervolgens naar een groot terras midden in het park. Mijn vriendin raakt niet uitgepraat over Parqiet. Als de lockdown voorbij is, ga ik nog een keer naar Rotterdam. Ik ga dan dezelfde wandeling maken. Het grote verschil is dat ik dan een dikke portemonnee mee moet nemen, zodat ik heerlijk kan shoppen, eten en drinken!

Tip

Wil je wandelen in Rotterdam, maar ken je geen local? Via deze site kun je leuke wandelingen vinden in onder meer Rotterdam.

Op de achtergrond de Euromast
Op de achtergrond de Euromast