Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

Mirelle en Mariska lopen de GR5 naar Nice. Deel 1: De voorbereiding

Mirelle Geervliet en Mariska Vos maakten van een spontaan idee werkelijkheid en wandelen de komende maanden het Lange-Afstand-Wandelpad de GR5 van Hoek van Holland naar Nice, een route van zo’n 2000 kilometer. Op Wandel.nl lees je over hun ervaringen en geven de twee vriendinnen tips voor wandelaars die in hun voetsporen willen treden. In dit eerste deel lees je meer over hun voorbereiding.

Mirelle en Mariska

Door: Mirelle Geervliet en Mariska Vos

In 4 maanden van Nederland te voet naar Nice. Het avontuur dat we het afgelopen jaar hebben voorbereid is nu echt werkelijkheid geworden. Een aantal jaar geleden begon het met een idee. Voor Mirelle werd het zaadje gepland in Nieuw-Zeeland, waar ze wandelaars sprak die het Lange-Afstand-Wandelpad Te Araroa liepen. Niet veel later kwam ook de fascinatie van Mariska, om te voet zo’n lange afstand af te leggen, naar voren. De eenvoud, alleen met een rugzak en je wandelschoenen op pad de wijde wereld in is wat ons beide zo fascineert.

En met de gedachte: als je het nu niet doet, wanneer dan wel? Zijn we onze reis concreter gaan maken. Een proces van jaren waarin het idee vorm kreeg en waarin de te lopen route wijzigde van Nieuw-Zeeland, naar Kroatië, Italië en uiteindelijk de GR5 van Nederland naar Nice. Wij startten de route in Maastricht in plaats van Hoek van Holland. Belangrijk in deze keuze was bepalen wat nu eigenlijk haalbaar is. Hoe past het in ons werkende leven? Welke afstand is haalbaar in de tijd die we hebben? En wat voor invloed heeft corona op onze reis?

Stuk van de route van GR5
Tenten in de achtertuin
Onze tentjes in de achtertuin van de gastvrije bewoners

Ondertussen zijn we al zo’n maand op pad en hebben we al veel meegemaakt. Pijntjes, vermoeidheid, tekenbeten, niet kunnen douchen, maar bovenal de gastvrijheid van mensen. Langs de GR5 zitten niet overal campings, hotels of andere overnachtingsplekken. Daarom besloten we om bij mensen thuis aan te bellen en te vragen of we in de tuin mochten slapen. De eerste avond dat het zo ver was, zijn we zorgvuldig opzoek gegaan naar een geschikt huis. We waren best een beetje zenuwachtig, wat zal de reactie zijn? Het duurde even voordat we in onze ogen een geschikt huis hadden gevonden. Vol moed drukten we op de bel… En ja hoor: “Geen probleem! Zet je tent maar op in de tuin. Wil je ook water? Cola? Koffie? Iets te eten?” Wat een lieve mensen zijn we al tegengekomen. Tot nu toe hebben we eigenlijk alleen nog maar goede ervaringen gehad.

We zijn benieuwd wat er nog meer op ons pad gaat komen en voor welke uitdagingen we komen te staan. We hebben nog steeds elke dag zin om weer te gaan wandelen en zijn nog lang niet klaar met dit avontuur. Het plan is om half augustus in Nice aan te komen. Een ding staat vast, het fantastische weer en het voltooien van de eerste 500km neemt niemand ons meer af! De komende maanden lees je op Wandel.nl nog meer over ons wandelavontuur.

Wil je dagelijks onze tocht volgen? Volg ons dan op Instagram: @thruhike_europe

Mirelle en Mariska
De eerste 100 km!

Voorbereidingstips van Mirelle en Mariska

  1. Goede voorbereiding is het halve werk. Loop je schoenen in, train met je bepakking en ga eens een week achter elkaar oefenen.
  2. Loop niet te hard van stapel. Zo kan je lichaam en je voeten wennen aan het vele lopen. Het is een marathon geen sprint.
  3. Kies je uitrusting zorgvuldig. Wat heb je echt nodig en waar kan je misschien toch wel zonder? Hoe lichter de tas hoe makkelijker je loopt.