Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

Een avontuurlijke wandeling

Onlangs kon je op Wandel.nl testen welk type wandelaar je bent. Dat Saskia van den Brand een avontuurlijke wandelaar is, blijkt uit haar blog over haar wandeling in het Brabantse Drimmelen.

Het buitengebied van Drimmelen, foto: Saskia van den Brand
Het buitengebied van Drimmelen, foto: Saskia van den Brand

Saskia van den Brand is fanatiek wandelaar. Ze schrijft graag over haar belevenissen tijdens de vele wandeltochten die ze maakt.

Durf jij te kiezen voor avontuur, spanning en een uitdaging? Zelf vind ik het ontzettend leuk om te wandelen zonder kaart. Ik zoek zo min mogelijk uit, behalve de plek waar ik de auto kan parkeren. Iedere keer is het een verrassing hoe mijn dag gaat verlopen. Ik weet niet hoelang ik ga wandelen en wat ik onderweg tegenkom. Voor mij is dat de ultieme vorm van loslaten. Ik vertrouw erop dat het goed komt. Vandaag wil ik graag Drimmelen verkennen. Vooraf had ik uitgezocht dat ik de auto het beste kon parkeren aan de Biesboschweg. De buitentemperatuur verrast me. Het is ruim achttien graden. Ik loop door de Dorpsstraat. Op de voorgrond zie ik een openbare dorpsklok. Ik passeer het Vishuis en enkele monumentale panden. Een groene oude legerauto rijdt door de straat. Ik zie het helemaal voor me dat in deze straat films worden opgenomen. Vrouwen met rokken en mannen met bretels en een ‘kruimeltje’ pet. Langzaam loop ik verder.

Drimmelen, foto: Saskia van den Brand
Drimmelen, foto: Saskia van den Brand

Beverpad

Aan het eind van de weg kom ik een jong stel tegen. Zij hebben een kaart van het gebied. Ik maak met hen een praatje. Zij vertellen mij dat de route die zij volgen door natuurgebied De Worp loopt. Ik besluit om eerst het Beverpad te volgen, want dat vind ik een ontzettend leuke naam! Ik loop de dijk op en zie aan de rechterkant Nationaal Park De Biesbosch. Enkele bootjes en een groot binnenvaartschip vaart door het water.

Na een tijdje besluit ik om de dijk af te gaan en duik ik de polder in. Als ik omhoog kijk, zie ik zeven vogels. Na een tijdje lopen passeer ik varkens. Het zijn grotere varkens dan ik gewend ben. Op het land staan vier schuilhutten. De varkens hebben in de winter beschutting tegen de kou en regen. Ik kijk wat langer naar de zeugen. De dieren hebben het prima naar hun zin, want ze spelen in de modder.

Slingeren langs beekjes

Na zo’n anderhalf uur lopen, kom ik in een heel drassig gebied. Mijn schoenen blijven regelmatig in de modder plakken. Een jong gezin probeert met een wandelwagen het pad te volgen, maar al snel keren zij om.

Zicht op het water bij Drimmelen, foto: Saskia van den Brand
Zicht op het water bij Drimmelen, foto: Saskia van den Brand

De wielen blijven steken in de modder. Het pad loopt slingerdeslang en continu zijn er links en rechts kleine beekjes. Aan het eind sla ik linksaf en zie ik de dijk waar ik eerder liep. In de verte zie ik de jachthaven van Drimmelen. Het voordeel van geen plannen maken, is dat het niet kan tegenvallen. Ik heb heerlijk gewandeld. Misschien heb ik mooie gebieden overgeslagen, maar dat maakt mij niet uit. Je mist niets als je niet weet wat er nog meer is.

Praktische informatie

Drimmelen ligt in Noord-Brabant, vlakbij Breda. Bij de jachthaven aan de Biesboschweg is een bezoekerscentrum waar je extra informatie kunt vragen. Zelf liep ik op zondag en was het niet geopend.

Ontdek ook welk type wandelaar jij bent

Saskia is een avontuurlijke wandelaar. Ben je benieuwd welk type wandelaar jij bent? Doe dan de Wandel.nl Personality-test en zie direct de uitslag.