Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

De lente is begonnen!

Saskia van den Brand wandelt het hele jaar door. Onlangs was ze in de Maasduinen, in het noorden van Limburg. 'De vogels tjilpen vrolijk in het rond en het pad kronkelt', schrijft ze over het begin van de lente.

De lengte is begonnen, gele tulpen

Saskia van den Brand is fanatiek wandelaar. Ze schrijft graag over haar belevenissen tijdens de vele wandeltochten die ze maakt.

Saskia van den Brand (30) is een fanatieke wandelaar

Ik loop over een lang recht bospad. In de verte hoor ik een specht. Aan het eind gaat het bospad over in het heuvelachtige De Maasduinen. De wandeling vandaag is in het Noord-Limburgse landschap ter hoogte van het plaatsje Wellerlooi.

Voor mij lopen twee volwassenen en een blond jongetje. Ze spelen frisbee. De eerste heuvel klim ik op. Het landschap is weids. Bos gaat over in heide. Een grote kudde schapen graast. Een schitterend Nederlands uitzicht met ondiepe vennen. Het open gebied nodigt uit om op een bankje te gaan zitten. Mijn rugzak verraadt welk seizoen het is. Vandaag heb ik enkele paaseitjes meegenomen. Ik klim steeds een paar meter over de duinen. Vervolgens loop ik door een zandpad dat eindigt bij een klaphek.

Boomtoppen kronkelen in elkaar. Aan de linkerkant loop ik langs het Geldernsch – Nierkanaal. Het kanaal moest het water van de Niers bij hoge waterstand sneller afvoeren naar de Maas. Het laatste stukje ziet er meer uit als een wild stromende bergbeek. De vogels tjilpen vrolijk in het rond en het pad kronkelt.

De route herhaalt zich met opnieuw heide en bos. Op het eind loop ik dicht langs de Maas. Aan de oever zijn enkele tentjes opgezet en wordt er gevist. De net gevangen vis wordt direct gebakken in het pannetje. De man eet zijn buit op, terwijl ik geniet van de zonnestralen die weerkaatsen op het water. De lente is begonnen.

Enkele tips

  • Je kunt je auto parkeren in het centrum van Wellerlooi ter hoogte van de kerk
  • Op deze site is meer informatie te vinden over De Maasduinen