Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

Airborne Wandeltocht 2014

Wandelen en schrijven is een prima combinatie. Op deze pagina vind je blogs van wandelaars die graag over hun favoriete bezigheid vertellen. Laat je inspireren door hun verhalen.

Door: Noortje

Wanneer ik in Ede-Wageningen moet overstappen, kan ik nog net in de achterste coupé van de Intercity naar Nijmegen stappen omdat de trein op het punt van vertrekken staat. Niet veel later arriveren we al bij station Oosterbeek en wanneer ik de treindeuren open doe, zie ik dat de laatste twee coupés buiten het perron staan en ik niet kan uitstappen. Ik heb te weinig tijd om bij een deur te komen die wel op een perron uit komt. Is de trein nu te lang voor het perron van Oosterbeek of is de machinist niet ver genoeg doorgereden? Hoe dan ook, ik moet mee naar Arnhem. Hier neem ik voor de zekerheid de sprinter naar Ede-Wageningen maar en zonder problemen kom ik nu op het station van Oosterbeek aan.

 

Terrasje

Vanaf het station wordt er aangegeven hoe je naar de start moet lopen, maar het is niet nodig om de bordjes te volgen want er loopt een hele rij wandelaars voor me uit.

Omdat ik nog tijd genoeg heb om te mogen starten, besluit ik eerst nog koffie te drinken op een terras waar ik langs kom en waar net een plaatsje vrij komt. Na de koffie ga ik langzaamaan naar sportpark Hartenstein waar de start is. Ik ben ruimschoots op tijd, want er mag pas vanaf 10 uur gestart worden. 

Afbeelding 1 | Airborne Wandeltocht 2014

Allerlei wandelaars

Op het sportpark is van alles te zien, er staan allerlei kraampjes en voordat ik het weet mogen we vertrekken en begin ik aan mijn tocht van 15 km. Al direct moet mijn wandeljasje uit, want het is al best warm vind ik. Er lopen allerlei wandelaars mee, zowel wandelaars met kinderwagens of bolderkarren als wandelaars met honden. In het begin zit de snelheid er ook nog niet echt in. Maar dan kan ik toch mijn eigen tempo lopen en kom in gesprek met een dame. Bij de splitsing voor de 10 km slaat zij af want zij loopt de 10 km. 

Onverhard

Intussen voert de route nogal eens over onverharde paden en soms liggen daar stenen en keien in. Dat  is natuurlijk opletten voor mij, want op deze paden struikel ik nogal eens. Ik kijk uit naar een bankje om even te rusten maar ze zijn steeds bezet. Dan zie ik er toch een, want ik snij de route niet af en loop er zo pal tegenaan. Hier hou ik een kort rust en eet er mijn broodjes op. Verder gaat de route en ik ga de oprijlaan naar landgoed Duno op.

Afbeelding 2 | Airborne Wandeltocht 2014
Afbeelding 3 | Airborne Wandeltocht 2014

Genieten van het uitzicht

Bij het Duno-plateau zitten veel wandelaars in het gras te genieten van het mooie uitzicht over het Rijndal en de Betuwe. Ik ga verder en kom door de prachtige toegangspoort. Ik ben blij dat ik voor de 15 km gekozen heb want de wandeltocht bevat wel veel vals plat en een echte klimgeit ben ik niet en ik word dan ook bij zulke stukken door veel wandelaars ingehaald. Als het bijna 13 uur is arriveer ik weer bij sportpark Hartenstein en meld ik me af en neem mijn medaille in ontvangst.

Mooie tocht

Het was een mooie tocht. Mijn GPS gaf aan dat ik 13,8 km gewandeld heb. Achteraf kwam ik erachter dat ik beter later had kunnen starten, want vanaf 11 uur was de start van het defilé en dan zou ik de route van de feestelijk intocht gehad hebben. Het was prima wandelweer ondanks dat de weerman van radio Gelderland voorspeld had dat we onderweg wel een buitje konden krijgen.