Blogs van Marleen en Nori op het Elfstedenpad

Marleen Veenstra loopt dit jaar het Elfstedenpad. Dit doet ze niet alleen, want ze loopt de lange afstandsroute samen met haar hondje Nori. Marleen redde Nori zes jaar geleden bij een slager in Thailand door haar te adopteren. Met een eigen stempelkaart en rugzak wandelt het hondje de komende maanden door Friesland.
De start: van Leeuwarden naar Mantgum

Marleen Veenstra loopt de komende maanden het Elfstedenpad. Dit doet ze niet alleen, want ze loopt samen met haar hondje Nori. Marleen redde Nori zes jaar geleden bij een slager in Thailand door haar te adopteren. Met een eigen stempelkaart en rugzak wandelt het hondje de komende maanden door Friesland. De eerste etappe ging van Leeuwarden naar Mantgum.

Lees meer
Van Mantgum naar Sneek: langs zwanen en starende schapen

Marleen Veenstra loopt dit jaar met haar hondje Nori het Elfstedenpad. Etappe 2 voerde van Mantgum naar Sneek, langs weilanden met prachtige zwanen en starende schapen en langs knusse dorpsbakkerijen.

Lees meer
Door de wind naar Balk

Precies 35 jaar nadat de 13e Elfstedentocht plaatsvond (op 21 februari 1985) liepen Marleen Veenstra en haar hondje Nori de derde etappe van het Elfstedenpad, van Sneek naar Balk. Terwijl de schaatsers destijds de vrieskou trotseerden, was voor Marleen en Nori de steeds harder wordende wind een uitdaging.

Lees meer
Wandelgeluk in de lentezon tussen Balk en Oudemirdum

Werd de vorige etappe een barre tocht door de harde wind, tijdens etappe 4 (van Balk naar Oudemirdum) hadden Marleen en Nori het geluk om in de lentezon te wandelen. Zou het door de gelukshangers komen die ze bij Sloten kochten?

Lees meer
Van Oudemirdum naar Stavoren op de allereerste lentedag

Op de allereerste officiële lentedag liepen Marleen en Nori de vijfde etappe van het Elfstedenpad. Ze pakten de route weer op bij Oudemirdum, waar ze de vorige keer waren gebleven. Op weg naar Stavoren passeerden ze natuurgebieden en zelfs de kleinste vissershaven van Europa

Lees meer
Cadeautje in gekke tijden tussen Stavoren en Workum

Etappe 6 van het Elfstedenpad bracht Marleen en haar hondje Nori van Stavoren naar Workum. Dankzij het mooie weer en een wakkere Nachtburgemeester (en de schapenpoep voor Nori) werd het een cadeau in gekke tijden.

Lees meer
Van Workum naar Bolsward met nieuwsgierige koeien

Marleen en Nori werden op etappe 7 van het Elfstedenpad, van Workum naar Bolsward, regelmatig vergezeld door nieuwsgierige schapen en koeien. Ze liepen onder meer over bruggetjes en over een oud kerkenpad.

Lees meer
Blokkeerschapen op de route tussen Bolsward en Harlingen

Marleen en Nori kwamen op etappe 8 van het Elfstedenpad ‘blokkeerschapen’ tegen. Een briefje op een hek waarschuwde zelfs voor een gevaarlijke ram. Aan het eind van de wandeling kwamen ze een BF (Bekende Fries) tegen.

Lees meer
Van Harlingen naar Franeker op gepaste afstand

Marleen en Nori zijn inmiddels al aanbeland bij etappe 9 van het Elfstedenpad. Ze begonnen deze etappe in Harlingen en eindigden in Franeker, waar een mooi centrum met prachtige gebouwen op hen wachtte. Nog even en hun stempelkaart is vol!

Lees meer
Etappe 10 van Franeker naar Sint Annaparochie

Wat gaan de etappes snel! Marleen en Nori hebben al tweederde van het Elfstedenpad gelopen. De tiende etappe bracht hen van Franeker naar Sint Annaparochie

Lees meer
De kunst van het verdwalen tijdens etappe 11

In een gebied met aardappelvelden kun je niet zo snel verdwalen. Toch maakten Marleen en Nori tijdens etappe 11, tussen Sint Annaparochie en Ferwert, wat extra kilometers. Het maakte hun etappe gelukkig niet minder mooi.

Lees meer
Van Ferwert naar Dokkum over de hoogste terp van Friesland

Etappe 12 van het Elfstedenpad bracht Marleen en Nori langs mooie boerderijen, langs de Dokkumer Ee en over de hoogste terp van Friesland. Soms was het zelfs bijna alsof ze in een boek waren beland.

Lees meer
Regendruppels op de route van Dokkum naar Damwoude

Marleen en Nori zijn inmiddels al bij etappe 13 van het Elfstedenpad. Tussen Dokkum en Damwoud waren de weergoden de wandelaars helaas niet altijd gunstig gezind. Maar een mooie wandeling werd het gelukkig wel.

Lees meer
Naar het wereldberoemde bruggetje van Barthlehiem

Leeuwarden, en daarmee de finish van het Elfstedenpad, komt nu echt in zicht voor Marleen en Nori. Tijdens etappe 14 liepen ze onder meer naar het wereldberoemde Elfstedentocht-bruggetje van Barthlehiem.

Lees meer
Het slot: It sil heve!

Na 15 etappes, evenzoveel mooie wandelingen en heel veel bijzondere belevenissen hebben Marleen en Nori het Elfstedenpad volbracht. De laatste etappe ging naar Leeuwarden, daar waar het wandelavontuur maanden geleden begon.

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.