Loop gratis mee met De Alternatieve Vierdaagse

De Alternatieve Vierdaagse is hét alternatief van dé Vierdaagse. Kies jouw afstand (10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag), plan je route en loop in jouw omgeving je eigen Vierdaagse.
Aandenken De Alternatieve Vierdaagse Aandenken De Alternatieve Vierdaagse

De Alternatieve Vierdaagse is inmiddels voorbij. Ruim 20.000 deelnemers liepen van 21 tot en met 24 juli 2020 De Alternatieve Vierdaagse in hun eigen omgeving. Alle deelnemers bij elkaar liepen ruim 1,3 miljoen kilometer. Hieronder lees je de informatie over De Alternatieve Vierdaagse.

Blijf in beweging en loop mee

 • Loop gratis van 21-24 juli De Alternatieve Vierdaagse;
 • Verdien een bijzonder aandenken, ontwikkeld voor deze speciale editie! (en vele leuke extra’s);
 • Gratis Wandel.nl-app, die ook te gebruiken is om vrij te wandelen;
 • Loop een zelfgekozen route en sla jouw favorieten op;
 • Veel relevante, interessante en leuke wandelcontent.

  Wat is De Alternatieve Vierdaagse?

  Op 21-24 juli vindt De Alternatieve Vierdaagse plaats. De Alternatieve Vierdaagse is hét digitale alternatief van dé Vierdaagse. Om drukte te vermijden, wordt er niet gelopen over het officiële parcours, maar wandel je een zelfgekozen route. Dat hoeft niet per se in Nijmegen te zijn, maar kan in het hele land.

  De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) lanceert voor deelname op 21-24 juli een nieuwe Wandel.nl-app, met een speciale routefunctie die in heel Nederland gebruikt kan worden. Op die manier kunnen niet alleen 45.000 Vierdaagse-deelnemers meedoen, maar kan iedereen dit jaar de uitdaging aangaan en een unieke beloning verdienen.

  Je kunt per dag de officiële Vierdaagse-afstand van 30, 40 of 50 km lopen, óf de speciaal voor De Alternatieve Vierdaagse toegevoegde afstanden van 10 of 20 km. Houd er rekening mee dat we vanwege de coronamaatregelen helaas geen rustpunten en medische faciliteiten kunnen organiseren. Via de Wandel.nl-app wordt er een wandelroute naar keuze uitgestippeld in jouw eigen omgeving. Tijdens het wandelen wordt er genavigeerd en wordt de route bijgehouden en opgeslagen. Het alom bekende en veelgebruikte ‘Wandelkilometerboekje’ wordt daarmee digitaal. De afgelegde kilometers op 21 t/m 24 juli 2020 worden geregistreerd én beloond met een uniek aandenken, ontwikkeld voor deze speciale editie. Om mee te doen met De Alternatieve Vierdaagse heb je dus wel een smartphone nodig.

  Op pad met de Wandel.nl app

  De nieuwe Wandel.nl-app is er straks voor iedereen die van wandelen houdt. De app is straks gratis te downloaden en te gebruiken (iOS en Android). De app biedt gebruikers de mogelijkheid overal in Nederland een attractieve wandelroute naar eigen keuze uit te stippelen. De app is ná De Alternatieve Vierdaagse ook te gebruiken voor eigen trainingen, vrij wandelen of om je te registreren voor andere wandelevenementen. (als deze weer georganiseerd mogen worden). Gewandelde kilometers worden, indien gewenst, opgeslagen, waarmee het KWBN Wandelkilometerboekje een digitale vorm krijgt. De app is gratis voor alle gebruikers. De Wandel.nl-app biedt daarnaast ook leuke extra’s, zoals te beluisteren podcasts, playlists, kortingsvouchers etc.

Download de app voor Apple

Download de app voor Android

Veiligheid

Een wandelaar kiest ervoor om de officiële Vierdaagse-afstand van 30,40 of 50 km per dag te lopen, óf de speciaal voor De Alternatieve Vierdaagse toegevoegde opties 10 of 20 kilometer. We vragen deelnemers bij de keuze van hun afstand rekening te houden met het feit dat er bij De Alternatieve Vierdaagse geen verzorgingsposten onderweg worden gefaciliteerd.

RIVM regels

De organisatie hoopt dat iedereen in beweging blijft en veel wandelaars mee zullen doen aan het initiatief, maar roept op om de RIVM-richtlijnen in acht te nemen tijdens het wandelen. Zo blijven we samen fit en gezond.