Westerborkpad

Het Westerborkpad is een wandel- en bezinningsroute van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) in samenwerking met Kenniscentrum Groen en Handicap.

De wandelroute Westerborkpad in het kort

Het Westerborkpad is een wandel- en bezinningsroute van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) in samenwerking met Kenniscentrum Groen en Handicap. De route loopt van de Hollandsche Schouwburg (tijdens de oorlog een verzamelplaats voor Joden in Amsterdam) naar het voormalig kamp Westerbork.

De initiatiefnemer van het Westerborkpad is Jan Dokter. In 2005 werd Jan Dokter uit Hoorn 70 jaar. Hij schreef in oktober van dat jaar: ‘Waarom wil ik 60 jaar na het vreselijk gebeuren met mijn eigen ogen de plaats zien vanwaar mijn familie is gedeporteerd naar vernietigingskampen? Ter nagedachtenis aan mijn familieleden liep ik de route van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar kamp Westerbork in Hooghalen. Dat was de inspiratiebron van het projectteam om van het Westerborkpad een heel bijzonder pad te maken’. Januari 2012 nam een groep geoefende wandelaars het Westerborkpad officieel in gebruik.

Het Westerborkpad is totaal 336 kilometer. Je wandelt niet alleen langs de spoorlijn, maar ziet er ook historische sporen en gedenkplaatsen. Onderweg vind je ruim 60 historische locaties zoals onderduikadressen, werkkampen en synagogen.

De route is onderverdeeld in 31 etappes variërend in lengte van 5,2 tot 18,5 km. Het pad is rolstoeltoegankelijk en volledig rood-blauw gemarkeerd. Meer informatie over het pad en de etappes vind je op www.westerborkpad.nl

Meer weten over deze route?

De wandelroute Westerborkpad kun je in zijn geheel terugvinden in de speciaal hiervoor gemaakte wandelgids. Kijk in onze shop of klik op onderstaande button.

Bestel hier de wandelgids Westerborkpad

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?