3 redenen waarom Japan een ideaal wandelland is

Wil je een bijzondere wandelervaring opdoen? Loop dan de mooiste wandelroutes in het land van de rijzende zon.

Mount Fuji Mount Fuji

Wat maakt Japan zo ideaal om te wandelen? En waar in dit Aziatische eilandenrijk kun je de mooiste routes lopen? We vragen het Pieter Lambrechtse, medeorganisator en marsleider van de Oad Walk Challenge Japan. Het gehele interview met tips voor wandelen in Japan lees je in magazine Wandel.nl nummer 1-2019.

1. Japan heeft goede faciliteiten

Pieter: 'Zelf kwam ik er ook pas later achter, maar hiken is in Japan heel populair. Er zijn goede wandelroutes, veel lokale wandelsportorganisaties en de faciliteiten zijn uitstekend. Combineer je wandelreis met een overnachting in een 'ryokan', een traditioneel Japans hotel. Je slaapt er op een dik matras op de grond, in een ruimte die is afgesloten met een schuifdeur van rijstpapier. Meestal staan er in de kamer nog een tafel en stoel op korte pootjes. Je leeft er dus heel laag bij de grond. Dit moet je zeker een keer meegemaakt hebben.’

Mount Fuji

2. Japan is een wandeluitdaging

'Het is fysiek wat pittiger lopen dan in Nederland, want in Japan wandel je bijna geen meter vlak. De Zevenheuvelenweg in Nijmegen is in vergelijking met het Japanse landschap echt een molshoop. Maar het is de inspanning meer dan waard. Een uitdaging is het beklimmen van de top van de Mount Fuji op bijna 3800 meter hoogte. Je kunt ook prachtig wandelen rondom een meer met uitzicht op deze voor Japan heilige berg en vulkaan.”

Park met herten in Nara Park met herten in Nara

3. Japan kent vele contrasterende landschappen

'In Tokio ervaar je op het station de intense drukte, terwijl je tegelijkertijd nog geen dertig kilometer verderop kunt wandelen in Saitama met een parkachtig gebied vol bonsaibomen. Ook in de plaats Ureshino, met rijstvelden en theeplantages, is het mooi wandelen. En vergeet de oude hoofdstad Nara niet, die bekend is vanwege zijn enorme tempelcomplexen. Hierbij horen uitgebreide parken waar herten vrij rondlopen. Ik heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien!'

De Walk Challenge Japan

Rondom de Paralympische Spelen in Tokio in 2020 wordt door Oad een zestiendaagse wandelreis georganiseerd. Tijdens deze Walk Challenge Japan maak je zes georganiseerde wandeltochten van 15 tot 20 kilometer en bezoek je achtereenvolgens Nagasaki, Ureshino, Nara, Saitama City/Omiya, Mount Fuji, Higashimatsuyama en Tokio. Meer info over het programma en inschrijven via de website van OAD.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?