Lech Zürs am Arlberg: ongerepte natuur

Hoge bergen, spectaculaire uitzichten en knusse berghutten. Oostenrijk is niet voor niets voor veel wandelaars een populaire vakantiebestemming. Op deze pagina vertellen we je over de verschillende Oostenrijkse regio's en geven we je inspiratie.

Opbloeien in Lech Zürs am Arlberg

Houd je van bergen met ongerepte natuur en van eersteklas accommodaties en gastronomische verwennerijen? Vier dan vakantie in het hoog gelegen dorp Lech Zürs am Arlberg. Waar 's winters skiërs van heinde en verre van het grootste skigebied van Oostenrijk genieten, wandel je 's zomers door weiden vol bloemen, indrukwekkende bergen, langs smaragdgroene bergmeren en sprookjesachtige uitkijkplekken.

Foto: Christoph Schöch / Lech Zürs Tourismus Foto: Christoph Schöch / Lech Zürs Tourismus

Orchideeën en dolines

In de bergen rond Lech Zürs zijn ongeveer 20 soorten orchideeën te vinden. De versteende koralen, mosselen en andere fossielen, vertellen over een oerzee van 200 miljoen jaar geleden. De 'Geoweg' op de Rüfikopf laat op indrukwekkende wijze zien hoe de Alpen zijn ontstaan. Bij Oberlech is nog een geologische bijzonderheid te zien: in het beschermde natuurgebied 'Gipslöcher' heeft het water dolines gevormd - ze zien eruit als kleine kraters in het landschap. In en rond de dolines vormt zich een eigen microklimaat met prachtige bloemen en orchideeën.

Foto: Christoph Schöch / Lech Zürs Tourismus Foto: Christoph Schöch / Lech Zürs Tourismus

Aan het water en onder de sterrenhemel

De langeafstandswandelroute 'Lechweg' loopt steeds langs de Lech - een bergrivier met een uniek oeverlandschap. De 'Groene Ring' loopt in drie etappes rond Lech en Zürs. Onderweg kan er in 'Biwak-Schachtel' - een soort containers - worden overnacht. Ze bieden plaats aan vier personen. Hoog boven op de berg kun je zo van het prachtige uitzicht en de sterrenhemel genieten. 

Foto: Christoph Schöch / Lech Zürs Tourismus Foto: Christoph Schöch / Lech Zürs Tourismus

Afwisseling en verwennerijen

Met de 'Lech Card' ga je voordelig op pad. De kaart is vanaf twee overnachtingen bij de accommodatieaanbieders te koop. Maak met de kaart zo vaak als je wilt gebruik van de kabelbanen en wandelbussen. Tevens inbegrepen: de georganiseerde wandeltochten en het programma vol afwisseling voor de kids. De voortreffelijke festivals, traditionele concerten en sportevenementen, zorgen in het schilderachtige bergdorp voor verkwikkende afwisseling. Ook fijnproevers zijn in Lech Zürs am Arlberg aan het juiste adres: de plaats heeft zijn naam als 'Wereldgourmetdorp' te danken aan het grote aantal restaurants met koksmutsen van Gault-Millau.


Onze tip: Formarinsee & Rote Wand

Een gemoedelijke wandeltocht naar een natuurjuweeltje! Het doel? De smaragdgroene Formarinsee - in 2015 verkozen tot het mooiste plekje van Oostenrijk. Met als decor de rotsen van de 'Rote Wand'. Bij het juiste licht doet hij zijn naam absoluut eer aan.

Klik hier voor meer informatie over Lech Zürs am Arlberg

Foto: Christoph Schöch / Lech Zürs Tourismus Foto: Christoph Schöch / Lech Zürs Tourismus

Klik hier voor meer informatie over Vorarlberg

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.