Te voet langs de jonge Donau

De 220 kilometer lange wandelroute Donau-Panorama-Weg in het Duitse Beieren is bij uitstek geschikt voor natuur- én cultuurliefhebbers. In tien etappes loop je van Neustadt an der Donau naar Passau, waar maar liefst drie rivieren samenkomen.

Landkreis Kelheim, foto: Andreas Hub Landkreis Kelheim, foto: Andreas Hub

Op de Donau-Panorama-Weg kom je langs tal van plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals de indrukwekkende Befreiungshalle in Kelheim en Regensburg, waarvan de middeleeuwse binnenstad tot UNESCO-Werelderfgoed is benoemd.

Walhalla

Bij Donaustauf torent het imposante Walhalla hoog boven het lieflijke landschap uit. Deze tempel, die lijkt op het Parthenon in Athene, is gebouwd door de Beierse koning Ludwig I als gedenkplaats voor belangrijke personen, merendeels afkomstig uit de Duitstalige wereld

Watervogels en Baierwijn

Op de route doorkruis je ook het natuurreservaat Gmünder Au, bij Wörth an der Donau. Dit is een ideale plek om watervogels te spotten. Onder andere zilverreigers en ijsvogels hebben hier hun thuis.

Na een lange wandeldag geniet je van een goed glas Baierwijn, een wijnsoort die wordt verbouwd in het kleinste wijnbouwgebied van Beieren. Bierliefhebbers komen aan hun trekken in de kloosterbrouwerij Weltenburg, waar het bier al sinds de elfde eeuw gebrouwen wordt.

Meer informatie over deze route

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?