Beleef de natuur met al je zintuigen in Alpenwelt Karwendel

Kruiden ontdekken, ruiken, proeven en verwerken: dat doen de kruidenexperts in het Duitse Alpenwelt Karwendel. De drie kruidenvrouwtjes Sabine Dallman, Denny Bötger en Petra Zurwesten trekken wekelijks met hun gasten door de dorpjes Wallgau, Krün en Mittenwald en vertellen je alles over de wilde kruiden die je hier kunt vinden.

Route naar Schmalenzee, foto: Erika Spengler / ulligunde.com   Route naar Schmalenzee, foto: Erika Spengler / ulligunde.com

Beginnend bij gewone vegetatie in de berm, wandel je langs de uiterwaarden van de rivier de Isar en door heidevelden omhoog naar de groeiende graslanden en alpenweiden. Je leert er meer over het wondgenezende duizendblad, de natuurlijke antidepressiva sint-janskruid en ontgiftende vitaminebommen zoals brandnetel, paardenbloemen en wilde tijm. En wist je dat boerenkaviaar gemaakt wordt door brandnetelzaad te roosteren en in olie te drenken? Wie in de zomer met de kruidenexperts door de Alpenwelt Karwendel wandelt, keert gegarandeerd terug met gezondheidstips, nieuwe smaakbelevenissen en recepten.

De rondleidingen worden afgesloten met een picknick op de alm met een kleine proeverij van gerechten met wilde kruiden.

Meer informatie over deze kruidenwandeling

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?