Wandelevenementen in het buitenland: tips

donderdag 8 augustus 2019

Zin om eens aan een wandelevenement in het buitenland deel te nemen? Bijvoorbeeld in de zon of in de bergen? In de wandelagenda staan een paar wandelevenementen die in het buitenland plaatsvinden. Wandel.nl selecteerde een aantal evenementen over de grens, met ook alvast een paar tips voor 2020.

Tweedaagse Mare e Monti, Italië

Zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 - In het tweede weekend van september is in het Italiaanse Arenzano een tweedaagse wandeltocht. Je kunt per dag kiezen uit een lange (20 km.), midden (15 km.) of korte (10 km.) route. Je moet flink wat hoogtemeters bedwingen, want badplaats Arenzano ligt bij de Apennijnen. Je hebt onderweg hierdoor prachtige uitzichten over de zee.

Meer info over dit evenement


Wandelvierdaagse Toscane, Italië

Woensdag 2 t/m zaterdag 5 oktober 2019 - Tijdens deze vierdaagse wandel je door oude stadjes, door schitterende natuur en je kunt volop kennismaken met de eeuwenoude geschiedenis van Toscane. Je kunt dagelijks kiezen tussen een etappe van 15 of 25 kilometer. Je loopt onder meer over eeuwenoude paden met uitgesleten karrensporen, die ooit de oude Pelgrimsweg naar Rome vormden.

Meer info over dit evenement


Wandel4daagse Nordpfaden, Duitsland

Donderdag 3 t/m zondag 6 oktober 2019 - De Wandel4daagse Nordpfaden gaat door de natuur van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Je wandelt door bossen, over weiden, venen en heidevlakten. De routes zijn ongeveer 15, 20 en 25 kilometer lang en zijn niet heel zwaar. Vanuit het hotel in Zeven vertrek je dagelijks naar de startplaats van de etappe.

Meer info over dit evenement


Marbella 4Days Walking, Spanje

Donderdag 17 t/m zondag 20 oktober 2019 - In oktober is het prima wandelweer in Zuid-Spanje, niet te warm en zeker niet te koud. Ontdek samen met wandelaars uit de hele wereld de onbekende kanten van Marbella tijdens deze unieke wandel 4-daagse. De routes van 20 en 30 kilometer voeren je door de stad, door de natuur en langs het strand.

Meer info over dit evenement


Wandelvakantie WSC De Verbinding, Duitsland

Zaterdag 2 t/m vrijdag 8 november 2019 - Wandelsportcentrum De Verbinding organiseert in november een 7-daagse begeleide wandelreis naar het Sauerland in Duitsland. Je wandelt als groep door de omgeving van het heuvelrijke Winterberg. De paden gaan regelmatig omhoog en omlaag, dus je moet over enige conditie beschikken. Er wordt uitgegaan van een tempo van ongeveer 5 tot 5,5 kilometer per uur. Er is iedere dag een begeleide wandeling, maar je kunt er ook voor kiezen om een dag niet mee te wandelen en iets anders te gaan doen.

Meer info over dit evenement


De 4daagse van Girona, Spanje

Donderdag 7 t/m zondag 10 november 2019 – De 4daagse van Girona in Noord-Spanje laat je al het moois van de stad en de provincie Girona zien. In de verte zie je de machtige Pyreneeën liggen. Je loopt voor zeventig procent over onverharde paden, in een rustige bosrijke omgeving, met hier en daar klimmetjes. Elke wandeldag heeft zijn eigen karakter. Je kunt iedere etappe kiezen uit een korte of langere etappe.

Meer info over dit evenement


Le Rallye Paris Tour Eiffel - Lichtjes Wandeling Parijs, Frankrijk

Vrijdag 3 t/m zondag 5 januari 2020 - In de wintermaanden branden er in Parijs tienduizenden lichtjes. Tijdens deze driedaagse wandelreis kun je volop van de sfeervolle stad genieten. Op zaterdagochtend maak je eerst een stadswandeling. In de middag is de lichtjeswandeling. Op zondagochtend staat er een wandeling met een gids op het programma. Je komt tijdens dit weekend langs alle bekende plaatsen van Parijs, zoals de Eiffeltoren en de Champs-Élysées.

Meer info over dit evenement


Wandel 4-daagse Mallorca, Spanje

Voorjaar 2020 -  De temperatuur op Mallorca is in het voorjaar heerlijk aangenaam en heel geschikt om te wandelen. De wandelingen tijdens de Wandel 4-daagse Mallorca brengen je door prachtige landschappen en langs adembenemende vergezichten. Je hebt de keuze uit een wandelafstand van 12,5 - 20 of 30 kilometer per etappe. Je kijkt tijdens het wandelen uit op de blauwe zee en op de adembenemende bergtoppen van de Serra de Tramuntana.

Meer info over dit evenement


Marche Mesa, Ardennen, België

Donderdag 25 t/m zondag 28 juni 2020 – De Marche Mesa is dé Wandelvierdaagse van de Ardennen in België. Vier dagen lang kun je wandelen door de rijke natuur van de Belgische Ardennen.

Deze vierdaagse staat ook in het teken van vrijheid en vriendschap. Je komt namelijk langs diverse monumenten die herinneren aan de Slag om de Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jaarlijks doen er meer dan tienduizend wandelaars uit verschillende Europese landen aan de Marche Mesa mee.

Meer info over dit evenement


Geïnteresseerd in georganiseerde wandelevenementen?

Zoek in de Wandelagenda


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 6,99
Ledenprijs € 5,20
€ 12,50
Ledenprijs € 9,50

  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?