De routes van 5 en 10 kilometer lopen hoofdzakelijk door het bosrijke buitengebied van Odiliapeel; halverwege is er een rustplaats met eten en drinken en met muziek. Na de rust gaat de 5 km via diverse bospaden weer terug naar het centrum. De 10 km maakt nog een ommetje in het buitengebied van Odiliapeel-Volkel.

Peellandschap

De 15 en 20 km volgt het eerste gedeelte van 10 km-route en wordt hierna richting Venhorst gestuurd waar je door het Peellandschapgebied “De Voskuilenheuvel” wandelt; een ecologisch aangelegd natuurgebied, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Vervolgens loop je door een gevarieerd landschap richting de rustplaats in Odiliapeel. De 15 km vervolgt de route via de bospaden naar het buitengebied van Odiliapeel-Volkel terug naar de finish.

Recreatieplas

De 20 km gaat na de rust door het bosgebied van Odiliapeel richting Volkel. Tijdens de route kom je langs Billy Bird Park Hemelrijk, een recreatiepark, met zowel een overdekte speeltuin als buitenspeeltuin, gelegen aan een grote recreatieplas. Vandaar komen we na enkele kilometers aan in het kerkdorp Volkel, waar je via een stratenloop, al gauw weer in een gevarieerd buitengebied terecht komt en aan de terugweg begint richting Odiliapeel. De 30 km route heeft, behalve de 20 km route, een extra gedeelte in het buitengebied van de dorpen Venhorst en Boekel. Een mix van weilanden, akkerbouw en tuinbouw geven deze route een variatie die het genieten nog aantrekkelijker maakt.

Gevarieerd landschap

De langste route (40 kilometer) is een route waar je in principe alles tegenkomt: verharde en onverharde paden, bossen, waterplassen, wandelen in de bebouwde kom en mooi ingerichte rustplaatsen. Met andere woorden: een gevarieerd landschap in een rustige omgeving.


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 6,99
Ledenprijs € 5,20
€ 12,50
Ledenprijs € 9,50