Afwisselende routes: van grachten tot groen

Je kunt kiezen tussen een tocht van 5, 10, 20, 27 of 42 kilometer. Welke afstand je ook kiest, je krijgt een afwisselende route voorgeschoteld. Onderweg word je aangemoedigd door een enthousiast publiek en zijn er uitgebreide verzorgingsposten met grote terrassen.

Loop je de 20, 27 of 42 kilometer, dan start je voor het Paleis op de Dam. Langs de route zie je Amsterdamse grachten, oude herenhuizen en gezellige straatjes. De langste route (42 km.) maakt een lus door het landelijke Waterland. Je komt door aantrekkelijke dorpjes en hebt een mooi uitzicht over het Kinselmeer en Markermeer.

Kies je voor de 5 kilometer, dan is het Dam tot Dam Park in Zaandam je startlocatie. Je loopt door een groene omgeving, langs het water van de Gouw en door recreatiegebied de Jagersplas met vele stranden en wandelpaden. Voor de jongste wandelaars zijn er spelletjes langs de route, zoals een vossenjacht en een strandbalspel. Ook de 10 kilometer start in het Dam tot Dam Park. Eén van de bezienswaardigheden langs deze route is het Darwinpark. Hier vind je onder meer een schooltuinencomplex, een kinderboerderij en een natuurmuseum. Via het Noorder IJ en de Zeedijk kom je op het parcours van de langere afstanden.

Zaanse huizen

Uiteindelijk komen alle afstanden in Zaandam samen. Je loopt hier langs de bekende groene houten Zaanse huizen. Het oudste houten huis in het centrum van Zaandam is het Czaar Peterhuisje. Het huisje, waar in 1697 tsaar Peter de Grote enige tijd verbleef, is tegenwoordig een museum. Het is één van de vele bezienswaardigheden langs de route in Zaandam.

Alle afstanden finishen in het feestelijke Dam tot Dam Park. Er is hier de hele dag muziek en je kunt je laten masseren door gediplomeerde masseurs. Uiteraard ligt er na de finish een medaille voor je klaar.

Inschrijven

Je kunt je nog tot en met zondag 3 september voor de Dam tot Dam Wandeltocht inschrijven via de website van de organisatie.

Bekijk hier de aftermovie van de Dam tot Dam Wandeltocht 2016:


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95