Dit zijn jullie goede wandelvoornemens voor 2021!

Onlangs vroegen we wat jullie goede wandelvoornemens voor 2021 zijn. We kregen diverse mooie reacties binnen. Ben jij nog op zoek naar een goed voornemen voor dit jaar? Op deze pagina vind je inspiratie.

Op dit moment staat er voor ons allemaal nog een vraagteken achter het jaar 2021. Ook als het om onze wandelplannen gaat. Wanneer kunnen er weer wandelevenementen plaatsvinden? Kunnen we in de loop van dit jaar weer op wandelvakantie naar het buitenland? Kunnen we binnenkort weer met een wandelgroep op pad?

Ondanks deze onzekerheden kregen we op onze vraag wat jullie goede wandelvoornemens zijn heel veel mooie reacties. Want één ding is duidelijk: er gaat door jullie in 2021 gewandeld worden! De redactie selecteerde uit de reacties de mooiste voornemens. Lees ze en laat je inspireren om komend jaar net als deze wandelaars op pad te gaan.

Gerda: Klompenpaden lopen met dierbaren

Ik wil heel graag (indien mogelijk) met al mijn 6 zussen, met mijn broer en met vriendinnen een Klompenpad lopen. Dus elke wandeling met één persoon. We gaan dan lekker bijkletsen over allerlei zaken waar je normaal gesproken niet over praat. Ik wil hier dit jaar mee beginnen. Ik heb het boekje van de Klompenpaden gekocht en daar wil ik elke wandeling in gaan schrijven, zodat ik een mooi aandenken heb aan heel veel lieve mensen om mij heen. Ze mogen zelf het pad kiezen en de lengte; ik neem wat lekkers mee voor onderweg.

Evelien: hunebedden spotten

Ondanks de corona, was 2020 voor mij een goed wandeljaar. Hopelijk geeft 2021 ons ook weer veel mooie en droge zaterdagen om te gaan wandelen. Tijdens een wandeling bij Assen kwamen we afgelopen jaar drie hunebedden tegen en toen is ons wandeldoel voor 2021 ontstaan: we gaan hunebedden spotten. Het boekje “De loop langs de hunebedden” ligt al klaar op tafel. Op de 19 etappes zijn alle 53 hunebedden te zien! Alleen het lezen van dit leuke boekje geeft al veel energie. Het zijn mooie tochten, variërend tussen de 13 en 21 km. Kortom, goed te doen voor iedereen en als echte Drent een must!

Annemiek: De Airborne Wandeltocht

Dit jaar heb ik de Airborne Wandeltocht in de planning! Ik wil op z’n minst de 25km lopen, maar als ik het red de 40 kilometer! Deze historische tocht  moet een prachtige wandeling zijn door de omgeving van Oosterbeek en Arnhem! Ik hoop dat er weer lange afstandswandelingen georganiseerd worden als voorbereiding. Ik kijk er erg naar uit!

Cees: kilometers maken om fit te blijven

Ondanks corona heb afgelopen jaar toch ruim 4000 kilometer gewandeld waardoor ik mijn gewicht onder controle heb en mij lekker fit voel. Mijn voornemen voor 2021 is om dit vol te blijven houden door twee keer in de week een wandeling van rond de 20 kilometer te maken en in het weekend bij voorkeur op zaterdag minimaal 40 kilometer. Op de moment zitten er de eerste 62 kilometer er weer op.

Rita: iedere dag 10.000 stappen

Mijn goede voornemen is om veel te lopen, iedere dag zeker 10.000 stappen. Dit doe ik het liefst op een route waar veel valt te fotograferen, in de buurt van Zwolle.

Harald: De 80 van de Langstraat

Dit jaar wil ik proberen De 80 van de Langstraat te lopen. Afgelopen jaar heb ik twee keer aan de Duivelse Uitdaging mee gedaan. Dat is een uitdaging vanuit de trailrunwereld. De lange afstanden heb ik gewandeld en de overige afstanden zowel trailend als wandelend afgelegd. En nu ben ik dus in training voor De 80 van de Langstraat. En als de Nacht van Gulpen (70 kilometer) doorgaat, wil ik die ook graag meedoen.

Klaasje: Rondje Ameland

Mijn goede voornemen voor 2021 is het Rondje Ameland lopen op 5 juni. Afgelopen jaar hebben mijn broer en ik ons ook opgegeven, maar helaas ging het toen niet door. Het is een tocht van 50 kilometer en heel goed georganiseerd door heel veel vrijwilligers. Het is een feest om daar te wandelen. Het vergt wel wat voorbereiding waar we dan ook eind januari mee willen beginnen.

Rinie: 114 kilometer in 2 dagen

Ik wilde vorig jaar voor het eerst de Kennedymars lopen en 4 x 40 km tijdens de Vierdaagse Nijmegen. Ik heb wel al twee keer de 30 km gelopen tijdens de Vierdaagse, maar ik wil als 62-jarige ook graag de 40 kilometer halen. Beide doelen heb ik nu verschoven naar 2021. Daarnaast wil ik in maart van Wijchen naar Zoetermeer lopen. Dit zijn 114 kilometers in twee dagen.

Yvonne: uitdagingen in de Limburgse boslucht

Als COPD- en astmapatiënt heb ik bijna 5 jaar geleden de wandelsport weer opgepakt. Mijn idee was dat door het opbouwen van een goede wandelconditie ook alles in het dagelijks leven zo lang mogelijk met zo min mogelijk problemen goed zou moeten blijven gaan. En dat is gelukt! Inmiddels heb ik 4 keer de Apeldoornse 4daagse gelopen en 2 keer de Heuvelland4daagse (4 x 42 km) - en heel veel mooie plekjes in Nederland ontdekt. In de loop der jaren heb ik gemerkt dat vooral boslucht mij goed deed. Mede daarom zijn we vorige maand verhuisd naar Limburg. Omdat ik niet durf te hopen dat er op korte termijn weer georganiseerde wandeltochten mogelijk zijn, heb ik nu mijn eigen wandelplannen gemaakt: de Via Coriovallum, een pelgrimsroute van ca. 80 km door Zuid-Limburg (waarvan ik op 10 januari de eerste 15 km al heb afgelegd), het Krijtlandpand van ca. 90 km en de Dutch Mountain Trail van ca. 100 km met 1.800 klimmeters en 7 'bergtoppen'. Een hele uitdaging met mijn slechte longen, maar het moet lukken!

Christa: 1000 kilometer in 2021

Mijn voornemen is: 1000 kilometer wandelen in 2021. Ik heb ook al een paar vrienden en familieleden enthousiast gemaakt. Zo is er inmiddels ook een Facebook groep: 1000 km in 2021. Het is erg leuk om te zien hoe iedereen, mede door de groep, gestimuleerd wordt.

Anna: De Via de la Plata

In september/oktober 2020 had ik de Via de la Plata (van Sevilla naar Santiago) willen lopen, maar dat ging vanwege corona helaas niet door. Nu hoop ik van harte dat ik begin april aan de tocht kan beginnen. Voorwaarde is dat ik het vaccin dan heb gehad, dat het reisadvies naar Spanje is aangepast en dat de albergues langs de route open zijn. Ik ben 71 en heb dus geen tijd te verliezen. Ik doe elke dag een schietgebedje tot Sint Jacobus. Mocht de tocht desondanks niet doorgaan, dan ga ik gewoon pelgrimeren in Nederland!

Evert: Een Kennedymars op Skinners lopen

Komend jaar wil ik de Kennedymars in Hilversum gaan lopen. Om een mooie uitdaging aan te gaan, wil ik deze tocht van 80 kilometer op Skinners gaan lopen. Dit zijn speciale barefootsokken. Barefoot wandelen is de natuurlijkste vorm van wandelen en maakt je voeten sterker, zodat je verder kunt wandelen. In het najaar wil ik de Z tot Z tocht in Zeewolde wandelen. Ik wil dan de afstand van 100 kilometer afleggen.

Wil jij ons ook vertellen over jouw goede wandelvoornemen voor 2021? Stuur dan een mail naar redactie@wandel.nl, zodat we ook jouw wandelplannen aan deze pagina kunnen toevoegen.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?