Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Schrijvende wandelfans opgelet, wij zijn op zoek naar jou!

Wandel jij graag bestaande wandelroutes, maak je daar foto’s bij en kun je ook nog eens inspirerend over je wandeling schrijven? Lees dan gauw onze oproep, want wij kunnen je hulp goed gebruiken.

Wandelaar fotografeert zonsondergang

Wandel.nl is hét platform voor wandelaars en buitenliefhebbers. Met onder meer inspiratie rondom evenementen, uitrusting, gezondheid en de mooiste wandelroutes. Voor dat laatste willen we je graag om hulp vragen. Zoals veel wandelaars weten, kun je online op zoveel verschillende plekken wandelroutes vinden. Wij hebben de ambitie om al deze routes samen te brengen op Wandel.nl, zodat je een overzichtelijk beeld krijgt van het volledige aanbod. Zo kunnen we elkaar inspireren tot het maken van de allermooiste wandelingen!

Help jij ons mee?

Ben jij een wandelliefhebber die het leuk vindt om te schrijven? Dan nodigen we jou graag uit om ons te helpen bij onze missie. Loop je graag al bestaande wandelroutes en vind je het leuk om jouw belevenissen te delen met 250.000 bezoekers per maand? Dan zijn we op zoek naar jou!

In het kort

Het is een laagdrempelige en vrijwillige opdracht, maar we verwachten wel het een en ander van je:

  • Je vindt het leuk om bestaande wandelroutes te lopen
  • Je schrijft kort maar krachtig
  • Je schrijft eigen teksten, dus geen knip-en-plakwerk
  • Je kunt onderweg zelf foto’s maken van de route
  • Wij doen een laatste check op de teksten
Man fotografeert met telefoon

Wat krijg je ervoor terug?

Het is een vrijwilligersfunctie, maar op Wandel.nl bieden we je een podium. Bij elke wandelroute die jij beschrijft, zal duidelijk worden vermeld dat jij deze hebt gelopen. Ook afbeeldingen krijgen de juiste bronvermelding. Met een hoog aantal terugkerende bezoekers (250.000), ga jij anderen inspireren om ook lekker naar buiten te gaan. 

Meld je aan

Word jij hier enthousiast van? Stel jezelf dan voor via een kort mailtje naar redactie@wandel.nl, onder vermelding van ‘Oproep wandelschrijver’. Laat hierin zien dat jij een leuk, bondig stukje tekst kunt schrijven over een wandelroute en stuur een aantal sfeervolle foto’s mee van onderweg. Dan neemt de redactie contact met je op.