Blijf fit, ga lunchwandelen!

‘De blijdschap die past bij de lente, maakt mij intens gelukkig,’ schrijft blogger Saskia. ‘Alleen is sinds een aantal dagen alles anders.’ Haar wandelplannen heeft ze, net als heel veel andere wandelaars, door de uitbraak van het coronavirus moeten aanpassen. Lunchwandelen is nu een uitkomst. In haar blog geeft ze je tips.

Saskia van den Brand (29) is fanatiek wandelaar. Ze schrijft graag over haar belevenissen tijdens de vele wandeltochten die ze maakt.

'Het is officieel lente! Koeien die heel de winter binnen hebben gestaan mogen weer voor het eerst grazen in het gras. Langs de kant van de weg zie je in alle kleuren van de regenboog krokussen opbloeien. De prachtige bloesem verschijnt aan de takken en langzaam zie je de eerste vlinders rond fladderen. De blijdschap die past bij de lente, maakt mij intens gelukkig. Alleen is sinds een aantal dagen alles anders. Samen met 17 miljoen andere Nederlanders ben ik in de ban van het coronavirus.

In plaats van drukke treinen, lunchwandelingen met collega's en sportavonden, breng ik nu de meeste tijd thuis door. Gelukkig mogen we nog steeds naar buiten en is het ideaal weer om de wandelschoenen aan te trekken. Zeker voor mensen met een zittend beroep is lunchwandelen een uitkomst om aan de dagelijkse hoeveelheid beweging te komen. Bij het wandelen is het wel van belang dat je de adviezen van het RIVM opvolgt.

Lunchwandelen kent vele voordelen. Je gedachten zijn even van het werk af, de doorstroming van je bloed komt weer op gang en je wordt productiever. Daarnaast is het goed voor je weerstand en verlaagt regelmatig wandelen de hoeveelheid werkstress.

Hierbij deel ik je mijn vijf tips om thuis een rondje te lunchwandelen:

  1. Blok je lunchwandeling in je agenda
  2. Gebruik een app als Blokje Om. Bedenk hoeveel kilometer je wilt lopen en de app bedenkt je route. Andere tips zijn gebruik van Google Maps of via knooppuntensysteem.
  3. Gebruik een stappenteller als extra stimulans om te gaan wandelen. Digitaal kan ook via je telefoon.
  4. Mis je gezelligheid? Zet je favoriete muziek op tijdens het wandelen of ga video bellen met een collega.
  5. Smeer je boterhammen vooraf, zodat je lunchen en wandelen kunt combineren.

Lunchwandelen is gratis en laagdrempelig. Nu we niet kunnen deelnemen aan wandelevenementen biedt dit wellicht een uitkomst om zelf fit en vitaal te blijven.'