€15 korting op oriëntatietraining

Wijk je graag van de gebaande (lees: bewegwijzerde) paden af? Dan is een oriëntatietraining echt iets voor jou. Maar ook voor minder avontuurlijke wandelaars is het zeker interessant om te leren omgaan met kaart, kompas en GPS. KWBN-leden volgen nu de avontuurlijke tweedaagse oriëntatietraining van Frans Welkamp met €15 korting!

Op bewegwijzerde wandelpaden moet je wel erg je best doen om te verdwalen. Zoek je het in wat ruigere gebieden? Dan is het handig als je om kunt gaan met kaart en kompas. Bereid je goed voor en volg een oriëntatietraining.

Veilig thuiskomen

‘De kunst van het vertrekken, is het veilig thuiskomen’, stelt Frans Welkamp, oriëntatie- en veiligheidsexpert en trainer van (berg)wandelaars en track- en trail lopers. En, zo wil hij meteen een misverstand wegwerken, verdwalen kan je ook overkomen in de Alpen, de Pyreneeën, Schotland, Tsjechië, Wales, noem maar op. ‘In ieder gebied dat wat verder van de bewoonde wereld afligt. En als dan het GPS-signaal uitvalt of de batterij opraakt, heb je toch een probleem. Zorg dus dat je met kaart en kompas je weg kunt vinden.’

Plan zelfstandig je route

Speciaal voor leden van KWBN organiseert Frans een tweedaagse oriëntatietraining. Iedere dag start met ruim een uur theorie en ongeveer vier uur trainen op de hei en in het bos. Per dag loop je ongeveer 7 tot 8 kilometer. De eerste dag leer je alles over Kaart & Kompas; de tweede dag over satellietnavigatie (GPS). Je leert onder meer over verschillende kaarten en kompassen en GPS-toestellen; over coördinatiesystemen; het ‘lezen’ van kaartgegevens; het bepalen van plaats, hoogte en tijdsduur en je kunt na afloop zelfstandig een route plannen. De kaart dient als basis waarmee je met kompas en/of satellietontvanger je plaats bepaalt en je weg vindt.

Zaterdag 18 en zondag 19 april 2020

  • Wanneer: zaterdag 18 en zondag 19 april 2020
  • Waar: Locatie Kop van de Veluwe, Wezep
  • Duur:  5 uur per dag.

In de omgeving is een camping en B&B

Programma

  • Dag 1: Kaart en kompas trainingsdag
  • Dag 2 :Satelliet navigatie (GPS) trainingsdag

Wat gaan we doen?

We beginnen met iets meer dan één uur theorie en trainen op de hei en bos omgeving. We lopen per dag ongeveer 7 tot 8 kilometer.

Wat leer je?

Onder meer het zelfstandig werken met kaart en kompas en (GPS)satelliet-ontvangers, route planning, uitzetten en lopen met als basis de kaart, aangevuld met het kompas of ontvanger. Verder leer je over de diverse coördinaatsystemen en kaartdata en toepassingen. Aan het einde van de tweedaagse kun je zelfstandig met diverse soorten landkaarten en coördinaten werken en kun je routes uitzetten en lopen.

In plaats van 80 euro betaal je 60 euro per persoon voor beide dagen (of 45 euro voor één dag). Dit is inclusief kompas, satellietontvanger(gps) en kaart gebruik en syllabus. Exclusief reis en verblijfkosten. Je kunt natuurlijk ook je eigen kompassen en of satelliet-ontvanger(GPS) meenemen en hier mee oefenen.

Aanmelden

Geef je op via: frans.welkamp@kpnmail.nl  onder vermelding van je naam, postadres, email, bondsnummer en aantal personen. Er kunnen maximaal 10 personen per dag meedoen, dus wees er snel bij. Kijk voor meer wandeltrainingen op de site van Frans: www.padvinden.nl

Over de trainer

Frans Welkamp (1953) woont in Wezep en is een ervaren toerleader & oriëntatie- en veiligheidsexpert. Hij is buitensporter, trainer van (berg)wandelaars, trek- en trail lopers, buitensport-publicist en schrijver van onder meer het zakboek 'Kaart, kompas en GPS'. Zijn motto is: ‘De kunst van het vertrekken, is het veilig thuiskomen.'


Bekijk alle ledenvoordelen


Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?


Meer outdoortrainingen van Frans Welkamp