De handigste wandelapps

Wandel.nl zet voor jou de leukste en makkelijkste apps voor wandelaars op een rijtje. Zo ga jij goed voorbereid de deur uit. Van route- tot weerapps.

Met je smartphone heb je altijd nuttige informatie binnen handbereik. Mooie routes, weersverwachtingen en zelfs een overzicht van wandelbankjes die in de buurt staan. Wandel.nl geeft je een overzicht, in alfabetische volgorde, van handige apps die je wandeling nog leuker kunnen maken.

AbelLife

Je wordt door deze app gewaarschuwd bij routewijzigingen en je krijgt handige informatie over de omgeving van je wandeling. Daarnaast heeft de app ook een offline functie, dus je kunt deze ook gebruiken als je geen netwerkverbinding hebt. De installatie van de app is gratis. Per route betaal je € 1,99.

Alle Bankjes

Toe aan een pauze? Met deze app weet je precies waar in de buurt een bankje staat. Je kunt de app gratis downloaden via Google Play.

Buienalarm

Aan de hand van je locatie krijg je via Buienalarm een grafiek waarop je precies ziet hoeveel en hoe laat het gaat regenen. Handig om voor vertrek nog even te bekijken. Of onderweg, als je twijfelt tussen een extra lus of de kortste weg naar huis. Gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

Endomondo

Endomondo registreert het aantal kilometers dat je hebt gelopen, het aantal stappen dat je hebt gezet en toont aan het einde van je wandeling de afstand, tijd en snelheid. Gratis via App Store en Google Play.

Klompenpaden

Via de Klompenpaden-app vind je ruim honderd Klompenpaden door heel Nederland. Klompenpaden zijn routes in Gelderland en Utrecht die je vooral door rustige agrarische landschappen voeren. De routes hebben een lengte van 3,5 tot 17 kilometer. De app is gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

De app van Natuurmonumenten De app van Natuurmonumenten

Natuurroutes

Met deze app heb je alle wandelingen van Natuurmonumenten bij de hand. In de app kun je 300 verschillende routes vinden. Van langeafstandswandeling tot wandelingen die speciaal voor kinderen zijn uitgezet. Je vindt de gratis app in de App Store en Google Play.

StepsApp-stappenteller

Benieuwd hoeveel stappen je tijdens je wandeling hebt gezet? De StepsApp-stappenteller app houdt bij hoeveel stappen je zet aan de hand van je lengte, gewicht en leeftijd. Gratis via Google Play en App Store.

WandelZapp

WandelZapp is de app van Wandelzoekpagina met daarin meer dan duizend wandelroutes, variërend van 4 tot 26 kilometer. Zoek, kies een mooie route en ga op pad. Je kunt zoeken met verschillende zoekfilters: korte routes, lange routes, stads- of boswandelingen. De app is gratis te downloaden via Google Play en App Store. De eerste route is gratis, daarna betaal je €1,79 per route.

Wil je bovenstaande apps gebruiken? Ga dan op je smartphone naar Google Play of de App Store en download de app.

FitStap-app

Het beweegprogramma FitStap van KWBN heeft een speciale app. Deze FitStap-app is gratis voor deelnemers aan het programma. Via de app krijgen deelnemers gedurende het programma tips en opdrachten, zowel rond bewegen als mental coaching en gezonde voeding. Ook hebben deelnemers via de FitStap-app persoonlijk contact met hun coach en kunnen ze gelopen routes terugzien. Lees hier meer over FitStap.

Ken jij nog andere apps die handig zijn voor wandelaars? Stuur je tip naar redactie@wandel.nl en we voegen deze toe aan dit overzicht.

Tips van andere wandelaars

Annemarie: 'Ik maak zelf gebruik van app Komoot. Het functioneert als een digitaal wandelboekje. Je kunt routes opnemen in gpx-format, foto's toevoegen en er een verhaaltje bij schrijven. De app geeft informatie zoals afstand, gemiddelde snelheid en stijgen en dalen. Ook kun je gps-routes inladen om deze te wandelen.'

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?