Bijscholingen voor wandeltrainers

Als wandeltrainer wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de wandelsport. KWBN biedt verschillende bijscholingen aan waarmee jij je kunt blijven ontwikkelen. Op deze pagina vind je het aanbod van bijscholingen.

WandelBootcamp (light en medium)

 • Opleider: Mette van der Ven
 • Datum: Zaterdag 14 maart 2020, 13.00 – 17.00 uur
 • Locatie: Atletiekvereniging Suomi, Santpoort-Noord

Deze bijscholing is bedoeld voor wandeltrainers die met een nieuwe groep willen starten of het bestaande trainingsaanbod in een nieuw jasje wilen steken. Je krijgt theorie over core stability en uitleg over hoe je verantwoord krachtoefeningen in je training toepast. Daarnaast zal er ook veel praktijk zijn. Na afloop van de bijscholing ontvang je een reader met de uitwerking van veel oefeningen. De bijscholing wordt gegeven voor Mette van der Ven, docent Lichamelijke Opvoeding en loop- en conditietrainer.

Meer informatie over deze bijscholing


Trainen met klein materiaal (voor een afwisselende en modernere oefenstof)

 • Opleider:Mette van der Ven
 • Datum: Vrijdag 20 maart 2020, 13.00 - 17.00 uur
 • Locatie: Atletiekvereniging Suomi, Santpoort-Noord

Als je al langere tijd wandeltrainingen geeft, ben je misschien wel eens toe aan iets nieuws. Dan is deze bijscholing iets voor jou. Met klein materiaal, dat je makkelijk kunt meenemen en goedkoop in aanschaf is, kun je ervoor zorgen dat jouw wandeltrainingen gevarieerder en verrassender worden. Tijdens de bijscholing komen oefeningen met waterflesjes, dynabands, minibands, dopjes en loopladders aan bod. De bijscholing wordt gegeven voor Mette van der Ven, docent Lichamelijke Opvoeding en loop- en conditietrainer.

Meer informatie over deze bijscholing


Nordic Walking

 • Opleider: Leo Neuteboom
 • Datum: zaterdag 4 april 2020, 13.00 – 17.00 uur
 • Locatie: Amstelhof Sport & Health Club, Uithoorn

Tijdens deze bijscholing leer je alles over nordic walking. In het theoriedeel gaan we in op de achtergronden, het ontstaan en de positieve effecten van nordic walking. Vervolgens doorlopen we alle facetten van de techniek en bespreken we de fasering van de beweging. Met name de lichaamshouding staat hierbij centraal. Tijdens het praktijkgedeelte ga je naar buiten om de techniek van nordic walking zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Sportdocent Leo Neuteboom laat je tijdens deze bijscholing de mogelijkheden van nordic walking zien.     

Meer informatie over deze bijscholing


Variatie in je nordic walking- en sportieve wandeltraining

 • Opleider: Lysbet Faber
 • Datum: Zaterdag 18 april 2020, 9.00 – 13.00 uur
 • Locatie: Atletiekvereniging NOP, Emmeloord

In deze bijscholing ga je aan de slag met de oneindige mogelijkheden van oefeningen tijdens je wandeltrainingen, zowel met (bijvoorbeeld nordic walking poles) als zonder materiaal. Het boekje ‘Variatie in je wandeltraining’ vormt de basis van deze bijscholing. Je leert variatie in trainings- en spelvormen aan te bieden, onder andere via het gebruik van verschillende materialen. Je creatieve geest wordt tijdens de bijscholing volop aan het werk gezet. De bijscholing wordt gegeven door Lysbet Faber, docent aan het CIOS in Heerenveen.

Meer informatie over deze bijscholing


Heb je vragen over bijscholingen?

Heb je vragen of wil je een bijscholing aanvragen voor je vereniging of wandelgroep, neem dan contact op met bijscholing@kwbn.nl