Betuwe

Deze wandeltocht voert door de Neder-Betuwe, een smalle strook land (4 km) tussen Nederrijn en Waal. Het gebied wordt ook nog eens doorsneden door de Linge.

De wandelroute Betuwe in het kort

Deze wandeltocht voert door de Neder-Betuwe, een smalle strook land (4 km) tussen Nederrijn en Waal. Het gebied wordt ook nog eens doorsneden door de Linge. De route start bij station Zetten-Andelst. Al na een paar kilometer wandel je over het karakteristieke Landgoed Hemmen. Langs de fruitboomgaarden rond Opheusden gaat de route over de Rijnbandijk de Maneswaard in, een overloopgebied van de Nederrijn bij hoog water. Terug op de dijk kom je langs de Spees, een restant van de Betuwelinie. Aan de overzijde van de rivier rijst de Grebbeberg op uit het landschap. Vervolgens loop je naar de Rhenense brug. Het station Opheusden ligt direct aan de overzijde ervan. Je kunt er ook voor kiezen om naar station Rhenen of stations Kesteren (zelfde spoorlijn als Zetten) te lopen, de route is dan 18 of 19 km.

Het beginpunt van deze route is station Zetten-Andelst. Afhankelijk van de lengte van de route die je loopt, eindig je bij de volgende stations: Station Opheusden (na 10 km), station Rhenen (na 18 km) of station Kesteren (na 19 km). Er is 12 km van de route gemarkeerd. Met onderstaande button kun je de route downloaden.

Meer informatie over deze route

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.