Wandelroutes in Zuid-Holland

Wat zijn de mooiste wandelroutes en wandelgebieden in Zuid-Holland? Lees de artikelen op Wandel.nl. Waar ga jij wandelen?

Zelfs in de dichtst bevolkte provincie van Nederland valt er volop te genieten van prachtige natuur. Een echt pareltje is de Hollandse Biesbosch, onderdeel van het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa, met prachtige kreken en wilgenvloedbossen. Neemt niet weg dat we Zuid-Holland vooral kennen van lange stranden, prachtige duinreservaten, bloembollenvelden, de Keukenhof en de 19 windmolens van Kinderdijk. Het historische vestingstadje Brielle herbergt bijna 400 rijksmonumenten en te voet kun je zelfs het enorme havengebied van Rotterdam doorkruisen.

Artikelen over wandelroutes in Zuid-Holland

Stap in het verleden op deze wandelroutes

In Nederland liggen diverse wandelroutes waarop je meer te weten komt over het verleden. Van de Romeinen aan het begin van de jaartelling tot de Watersnoodramp in de twintigste eeuw. Wandel.nl zet mooie routes langs geschiedenis op een rij.

Lees meer
De mooiste netwerkwandelingen in Delfland Haaglanden

In Delfland en Haaglanden liggen 15 mooie netwerkwandelingen, die je langs al het moois in deze streken brengen. De wandelingen staan beschreven in een handige gids. Op deze pagina lees je meer over de routes.

Lees meer
Wandelen langs kersvers werelderfgoed: De Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nederland is nieuw werelderfgoed rijker: de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Koloniën van Weldadigheid en de Romeinse Limes. Langs dit UNESCO Werelderfgoed kun je prima wandelen. Hieronder lees je over de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Lees meer
Wandelen langs kersvers werelderfgoed: de Romeinse Limes

Nederland is nieuw werelderfgoed rijker: de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Koloniën van Weldadigheid en de Romeinse Limes. Langs dit UNESCO Werelderfgoed kun je prima wandelen. Hieronder lees je over de Romeinse Limes.

Lees meer
De 5 mooiste wandelroutes op Eiland IJsselmonde

Eiland IJsselmonde is een verrassend gevarieerd gebied onder de rook van Rotterdam. Tussen de Oude Maas en rivier de Noord vind je schitterende natuurgebieden. Wandel.nl heeft de 5 mooiste wandelroutes op het eiland voor je uitgezocht.

Lees meer
De mooiste picknickplekken van Nederland

Ga je met meerdere wandelaars op pad? Dan is het gezellig om onderweg te picknicken. Of ontmoet andere wandelaars bij een picknickplek. Wij zetten de mooiste picknickplaatsen in alle provincies van Nederland voor je op een rij.

Lees meer
De hoogtepunten van NS-wandeling Rotterdam Maasstad

De NS-wandeling Rotterdam Maasstad brengt je onder meer langs de bijzondere skyline en de historie van deze stad. Op deze pagina lichten we een aantal van deze hoogtepunten voor je uit.

Lees meer
Wandelroutes bij steden: Leiden

Wandel.nl geeft je iedere week een overzicht van wandelroutes in de buurt van een stad. Oktober is de maand van de geschiedenis en dan kan een routeoverzicht van de Sleutelstad natuurlijk niet ontbreken.

Lees meer
Wandelroutes bij steden: Gouda

Wandel.nl geeft je iedere week een overzicht van wandelroutes in de buurt van een stad. Gouda staat bekend als dé Kaasstad van Nederland, maar Gouda is veel meer dan alleen kaas. Je kunt er ook prima wandelen!

Lees meer
Wandelroutes bij steden: Den Haag

In onze hofstad Den Haag, het centrum van de landelijke politiek, liggen diverse mooie stadsparken. En ook de duinen en het strand zijn vlakbij. Wandel.nl geeft je een overzicht van mooie wandelroutes in en bij Den Haag.

Lees meer
Wandelroutes bij steden: Rotterdam

Wandel.nl maakt elke week een lijstje met wandelroutes rondom een grote stad. Na velen verzoeken is hier dan eindelijk een overzicht van routes bij Rotterdam.

Lees meer
Wandelen in minder bekende natuurgebieden: West-Nederland

Nederland is prachtig! In deze serie nemen we je mee naar nog relatief onbekende natuurgebieden in de verschillende regio’s in Nederland. In dit artikel tippen we je vijf mooie wandelgebieden in het westen van het land.

Lees meer
De mooiste netwerkwandelingen door Zuid-Hollands rivierenland

Wandel over paden langs de rivieren en geniet van geweldige open ruimtes. In het Zuid-Hollands rivierenland liggen 15 mooie wandelroutes op je te wachten. Je vindt ze in een handige gids met beschrijvingen en kaarten.

Lees meer
Wandelroutes in Zuid-Holland: 10 tips

Je hoeft het volkslied van Zuid-Holland maar te lezen, en je weet dat het in die provincie geweldig wandelen is. Wandel.nl geeft je 10 tips over wandelroutes in Zuid-Holland.

Lees meer
10 verrassende wandelgebieden

Dat je kunt wandelen in gebieden als de Veluwe is bekend. Maar wist je dat je ook kunt wandelen langs hoogovens en veenlijken? Wandel.nl zet tien verrassende wandelgebieden voor je op een rij.

Lees meer
Wandelnetwerken per provincie

Is er een wandelnetwerk via knooppunten bij jou in de buurt? Wandel.nl zet de netwerken voor wandelaars per provincie op een rij.

Lees meer
Wandelen via wandelknooppunten

Met wandelnetwerken via knooppunten kun je als wandelaar alle kanten op. Hoe dat allemaal precies werkt? Wandel.nl legt het uit.

Lees meer
10 wandelroutes langs de Nederlandse kust

De kust van Nederland is een uitwaai- en wandelgebied met stip. Bovendien rijgen de nationale parken zich er zo'n beetje aaneen. Wandel.nl geeft 10 wandelroute tips.

Lees meer
Koninklijke Weg

De Koninklijke Weg loopt van Paleis Noordeinde in Den Haag, via Soestdijk naar Paleis Het Loo. Onderweg loop je door het Groene hart, over de Utrechtse Heuvelrug en via de Veluwe.

Lees meer
Rotterdam

De wandeling door Rotterdam start bij het Centraal Station. Je wandelt door de levendige stad langs de singels en het eendrachtsplein naar Zadkine en de havens.

Lees meer


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 6,99
Ledenprijs € 5,20
€ 12,50
Ledenprijs € 9,50