Wandelroutes in Utrecht

Wat zijn de mooiste wandelroutes en wandelgebieden in Utrecht? Lees de artikelen op Wandel.nl. Waar ga jij wandelen?

Artikelen over wandelroutes in Utrecht

Stap in het verleden op deze wandelroutes

In Nederland liggen diverse wandelroutes waarop je meer te weten komt over het verleden. Van de Romeinen aan het begin van de jaartelling tot de Watersnoodramp in de twintigste eeuw. Wandel.nl zet mooie routes langs geschiedenis op een rij.

Lees meer
De mooiste wandelroutes in de herfst: tips

Op welke wandelroutes kun je volop genieten van de herfst? Wandel.nl zet mooie herfstroutes voor je op een rij. Ze voeren door prachtige loofbossen met paddenstoelen en kastanjes en geven je het ultieme herfstgevoel.

Lees meer
Wandelen langs kersvers werelderfgoed: De Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nederland is nieuw werelderfgoed rijker: de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Koloniën van Weldadigheid en de Romeinse Limes. Langs dit UNESCO Werelderfgoed kun je prima wandelen. Hieronder lees je over de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Lees meer
Wandelen langs kersvers werelderfgoed: de Romeinse Limes

Nederland is nieuw werelderfgoed rijker: de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Koloniën van Weldadigheid en de Romeinse Limes. Langs dit UNESCO Werelderfgoed kun je prima wandelen. Hieronder lees je over de Romeinse Limes.

Lees meer
De mooiste picknickplekken van Nederland

Ga je met meerdere wandelaars op pad? Dan is het gezellig om onderweg te picknicken. Of ontmoet andere wandelaars bij een picknickplek. Wij zetten de mooiste picknickplaatsen in alle provincies van Nederland voor je op een rij.

Lees meer
Ontdek het Buiten van Utrecht

Ten oosten van de stad Utrecht, tussen de Lek en de Utrechtse Heuvelrug, ligt de Kromme Rijnstreek. Een heerlijk gebied om te wandelen. Je vindt hier maar liefst 510 kilometer aan mooie wandelpaden en idyllische weggetjes langs forten, kastelen en fruitboomgaarden.

Lees meer
Wandelen over Klompenpaden

Klompenpaden zijn vooral te vinden in Utrecht en Gelderland. Ze gaan over onverharde, historische routes als kerkenpaden, jaagpaden, tienwegen en hessenwegen.

Lees meer
Wandelen in minder bekende natuurgebieden: Midden-Nederland

Nederland is prachtig! In deze serie nemen we je mee naar nog relatief onbekende natuurgebieden in de verschillende regio’s in Nederland. In dit artikel tippen we je vijf mooie wandelgebieden in het midden van het land.

Lees meer
Wandelen over het Gelukkigerwijspad

Het Gelukkigerwijspad is een 125 kilometer lange inspirerende pelgrimstocht door het midden van ons land. Het vinden van je eigen ritme en van geluk, voor jezelf en voor anderen, staat op deze route centraal.

Lees meer
De hoogtepunten van het Stoutenburgerpad

Het Klompenpad Stoutenburgerpad ligt ingesloten in een verrassend gebied tussen Amersfoort, Hoevelaken en Leusden en dankt de naam aan Kasteel Stoutenburg, startpunt van de wandeling. Wandel.nl ging voor je op pad.

Lees meer
De mooiste netwerkwandelingen door de Utrechtse veenweiden

Wandel via onverharde voetpaden over het boerenland in een oer-Hollands landschap. In de Utrechtse veenweiden liggen 15 mooie wandelroutes op je te wachten. Je vindt ze in een handige gids met beschrijvingen en kaarten.

Lees meer
Drie historische plekken in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug ligt op een stuwwal, waardoor de hoogteverschillen soms groot zijn. Ook bijzonder is de rijke geschiedenis van het natuurgebied. Wandel.nl selecteert drie historische plekken in het nationaal park die je gezien moet hebben.

Lees meer
Ontdek de mooiste wandelroutes in Utrecht

Wandelliefhebbers kunnen in de provincie Utrecht hun hart ophalen. Het mag dan een kleine provincie zijn, maar wel één met grootse verhalen. Op deze pagina geven we je inspiratie voor mooie wandelroutes in Utrecht.

Lees meer
Wandelroutes in de provincie Utrecht

De Utrechtse Heuvelrug is populair bij wandelaars. Maar zijn er buiten de heuvels meer mooie wandelroutes in Utrecht? Zeker! Wandel.nl geeft tips.

Lees meer
Wandelnetwerken per provincie

Is er een wandelnetwerk via knooppunten bij jou in de buurt? Wandel.nl zet de netwerken voor wandelaars per provincie op een rij.

Lees meer
Wandelen via wandelknooppunten

Met wandelnetwerken via knooppunten kun je als wandelaar alle kanten op. Hoe dat allemaal precies werkt? Wandel.nl legt het uit.

Lees meer
10 wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug biedt een paar honderd kilometer aan wandelpaden. Wat zijn mooie wandelgebieden in dit bosrijke gebied? Wandel.nl geeft je tien wandelroute tips.

Lees meer
Koninklijke Weg

De Koninklijke Weg loopt van Paleis Noordeinde in Den Haag, via Soestdijk naar Paleis Het Loo. Onderweg loop je door het Groene hart, over de Utrechtse Heuvelrug en via de Veluwe.

Lees meer
Landgoed Groeneveld

Vanaf station Baarn wandel je door de stad naar het kasteel Groeneveld. Het kasteel is te bezichtigen.

Lees meer
Wandeling van Amersfoort naar Maartensdijk

De route start in Amersfoort bij het station. Amersfoort is een middeleeuwse stad met mooie stadsgezichten, ruim 400 rijksmonumenten en een fraai grachtenstelsel.

Lees meer


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 6,99
Ledenprijs € 5,20
€ 12,50
Ledenprijs € 9,50