Wandelroutes in Utrecht

Wat zijn de mooiste wandelroutes en wandelgebieden in Utrecht? Lees de artikelen op Wandel.nl. Waar ga jij wandelen?

Artikelen over wandelroutes in Utrecht

Drie historische plekken in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug ligt op een stuwwal, waardoor de hoogteverschillen soms groot zijn. Ook bijzonder is de rijke geschiedenis van het natuurgebied. Wandel.nl selecteert drie historische plekken in het nationaal park die je gezien moet hebben.

Lees meer
Ontdek de mooiste wandelroutes in Utrecht

Wandelliefhebbers kunnen in de provincie Utrecht hun hart ophalen. Het mag dan een kleine provincie zijn, maar wel één met grootse verhalen. Op deze pagina geven we je inspiratie voor mooie wandelroutes in Utrecht.

Lees meer
Wandelroutes in de provincie Utrecht

De Utrechtse Heuvelrug is populair bij wandelaars. Maar zijn er buiten de heuvels meer mooie wandelroutes in Utrecht? Zeker! Wandel.nl geeft tips.

Lees meer
Wandelnetwerken per provincie

Is er een wandelnetwerk via knooppunten bij jou in de buurt? Wandel.nl zet de netwerken voor wandelaars per provincie op een rij.

Lees meer
Wandelen via wandelknooppunten

Met wandelnetwerken via knooppunten kun je als wandelaar alle kanten op. Hoe dat allemaal precies werkt? Wandel.nl legt het uit.

Lees meer
10 wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug biedt een paar honderd kilometer aan wandelpaden. Wat zijn mooie wandelgebieden in dit bosrijke gebied? Wandel.nl geeft je tien wandelroute tips.

Lees meer
Wandelen over Klompenpaden

Klompenpaden zijn vooral te vinden in Utrecht en Gelderland. Ze gaan over onverharde, historische routes als kerkenpaden, jaagpaden, tienwegen en hessenwegen.

Lees meer
Bergwandelroutes in Nederland

Echt bergwandelen kan niet in ons land, maar er zijn voldoende wandelroutes over heuvels met flinke stijgingspercentages die zorgen voor pittige wandelingen.

Lees meer
Koninklijke Weg

De Koninklijke Weg loopt van Paleis Noordeinde in Den Haag, via Soestdijk naar Paleis Het Loo. Onderweg loop je door het Groene hart, over de Utrechtse Heuvelrug en via de Veluwe.

Lees meer
Landgoed Groeneveld

Vanaf station Baarn wandel je door de stad naar het kasteel Groeneveld. Het kasteel is te bezichtigen.

Lees meer
Wandeling van Amersfoort naar Maartensdijk

De route start in Amersfoort bij het station. Amersfoort is een middeleeuwse stad met mooie stadsgezichten, ruim 400 rijksmonumenten en een fraai grachtenstelsel.

Lees meer


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?