Wandelroutes in Noord-Holland

Wat zijn de mooiste wandelroutes en wandelgebieden in Noord-Holland? Lees de artikelen op Wandel.nl. Waar ga jij wandelen?

Artikelen over wandelroutes in Noord-Holland

Stap in het verleden op deze wandelroutes

In Nederland liggen diverse wandelroutes waarop je meer te weten komt over het verleden. Van de Romeinen aan het begin van de jaartelling tot de Watersnoodramp in de twintigste eeuw. Wandel.nl zet mooie routes langs geschiedenis op een rij.

Lees meer
Wandelen langs kersvers werelderfgoed: De Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nederland is nieuw werelderfgoed rijker: de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Koloniën van Weldadigheid en de Romeinse Limes. Langs dit UNESCO Werelderfgoed kun je prima wandelen. Hieronder lees je over de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Lees meer
Wandelen in West-Friesland: tips

West-Friesland is een regio in de provincie Noord-Holland. Je vindt er weidse velden, veel water, nostalgische dorpen en oude boerderijen. Je kunt hier perfect wandelen. Onder meer op deze mooie wandelroutes.

Lees meer
De mooiste picknickplekken van Nederland

Ga je met meerdere wandelaars op pad? Dan is het gezellig om onderweg te picknicken. Of ontmoet andere wandelaars bij een picknickplek. Wij zetten de mooiste picknickplaatsen in alle provincies van Nederland voor je op een rij.

Lees meer
De mooiste netwerkwandelingen in Kennemerland

In Kennemerland, in Noord-Holland, wandel je door duinen, polders en knusse dorpen. De zee is nooit ver weg. In Kennemerland liggen 15 mooie netwerkwandelingen. Ze staan beschreven in een handige gids.

Lees meer
Wandelen met Daniel Boissevain naar Schellingerwoude

In een interview in Magazine Wandel.nl nummer 4-2021 wandelden we met acteur Daniël Boissevain van Nieuwendam naar Schellingerwoude. Op deze pagina lees je meer over deze route.

Lees meer
Wandelroutes bij steden: Haarlem

Wandel.nl geeft je iedere week een overzicht van wandelroutes in de buurt van een stad. Vlakbij het strand en aan de rivier het Spaarne ligt Haarlem. Een stad met verschillende parken en recreatiegebieden, van duinen tot de polder.

Lees meer
Wandelen in minder bekende natuurgebieden: West-Nederland

Nederland is prachtig! In deze serie nemen we je mee naar nog relatief onbekende natuurgebieden in de verschillende regio’s in Nederland. In dit artikel tippen we je vijf mooie wandelgebieden in het westen van het land.

Lees meer
Het Noord-Hollandpad: wandelen door een levensecht schilderij

Het Noord-Hollandpad van in totaal 284 kilometer brengt je door alle landschappen van de provincie Noord-Holland. Van boerenland en duinen op Texel tot bos en heide in Het Gooi. Regelmatig heb je het gevoel dat je door een levensecht schilderij wandelt.

Lees meer
Wadlopen: praktische tips

Voeten die vastzuigen in de modder, weidse uitzichten en de kans om zeehonden op een zandplaat te zien rusten. Wadlopen is een prachtig avontuur, maar vraagt wel voorbereiding. Wandel.nl geeft je adviezen.

Lees meer
Het vernieuwde Noord-Hollandpad: winters wandelen door Botshol

Ontdek deze winter het vogelrijke natuurgebied Botshol, een van de hoogtepunten van het vernieuwde Noord-Hollandpad. Deze route voert vanaf de vuurtoren van Texel naar de hoogste berg in ’t Gooi

Lees meer
Hollandse luchten boven het Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad van maar liefst 284 kilometer gaat langs water, molens, dorpjes, natuurgebieden en bollenvelden. Je kunt er genieten van typische Hollandse luchten boven een karakteristiek Hollands landschap.

Lees meer
Wandelroutes in Noord-Holland

Noord-Holland heeft prachtige gebieden voor de wandelaar. Van rustige duinen tot gezellige steden. Wandel.nl vertelt je waar je in Noord-Holland moet zijn voor een mooie wandeling.

Lees meer
10 verrassende wandelgebieden

Dat je kunt wandelen in gebieden als de Veluwe is bekend. Maar wist je dat je ook kunt wandelen langs hoogovens en veenlijken? Wandel.nl zet tien verrassende wandelgebieden voor je op een rij.

Lees meer
Wandelnetwerken per provincie

Is er een wandelnetwerk via knooppunten bij jou in de buurt? Wandel.nl zet de netwerken voor wandelaars per provincie op een rij.

Lees meer
Wandelen via wandelknooppunten

Met wandelnetwerken via knooppunten kun je als wandelaar alle kanten op. Hoe dat allemaal precies werkt? Wandel.nl legt het uit.

Lees meer
10 wandelroutes langs de Nederlandse kust

De kust van Nederland is een uitwaai- en wandelgebied met stip. Bovendien rijgen de nationale parken zich er zo'n beetje aaneen. Wandel.nl geeft 10 wandelroute tips.

Lees meer
9 wandelroutes op de Wadden

Wandelen op de Waddeneilanden? Er zijn maar weinig plekken met zoveel ruimte om je heen. Wandel.nl zet de 9 mooiste wandelroutes op een rijtje.

Lees meer
Dagwandeling Texel

De route start en eindigt in Den Hoorn. In deze route vind je de typisch Texels tuinwallen aan of, zoals de Texelaar zeggen, tuunwoaltjes.

Lees meer
Kennemerduinen

Deze route slingert door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, bestaand uit duinen, landgoederen en strand. Over de landgoederen Duin- en Kruidberg en Midden Herenduin wandel je richting Kennemerduinen en het strand.

Lees meer


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 6,99
Ledenprijs € 5,20
€ 12,50
Ledenprijs € 9,50