Wandelroutes in Noord-Brabant

Wat zijn de mooiste wandelroutes en wandelgebieden in Noord-Brabant? Lees de artikelen op Wandel.nl. Waar ga jij wandelen?

Artikelen over wandelroutes in Noord-Brabant

Stap in het verleden op deze wandelroutes

In Nederland liggen diverse wandelroutes waarop je meer te weten komt over het verleden. Van de Romeinen aan het begin van de jaartelling tot de Watersnoodramp in de twintigste eeuw. Wandel.nl zet mooie routes langs geschiedenis op een rij.

Lees meer
Ontdek het Brabantse land vanuit HUP Hotel

In het Brabantse Mierlo, op een steenworp afstand van de Strabrechtse heide, vind je HUP Hotel. Een prima uitvalsbasis voor een sportief weekendje weg. Als KWBN-lid krijgt je in de maand september extra voordeel.

Lees meer
Ons Kloosterpad: langs kloosters en abdijen in Brabant

De wandelroute Ons Kloosterpad voert je in vijftien etappes langs vijftig (voormalige) kloosters en abdijen in Brabant. Wandelend door de mooie natuur ontdek je het kloosterleven in Noord-Brabant.

Lees meer
De mooiste picknickplekken van Nederland

Ga je met meerdere wandelaars op pad? Dan is het gezellig om onderweg te picknicken. Of ontmoet andere wandelaars bij een picknickplek. Wij zetten de mooiste picknickplaatsen in alle provincies van Nederland voor je op een rij.

Lees meer
De mooiste netwerkwandelingen in Hart van Brabant

De veelzijdigheid van Hart van Brabant maakt het een perfect gebied voor wandelaars. In Hart van Brabant liggen 15 mooie netwerkwandelingen. Ze staan beschreven in een handige gids.

Lees meer
Ontdek al wandelend het groene gebied van De Baronie

In De Baronie, tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens, wandel je door uitgestrekte bos- en natuurgebieden. De bundel met de ‘Top 8 mooiste wandelingen’ met routes van 8 - 14 km is vanaf nu te bestellen in de Wandel.nl Shop.

Lees meer
Natuurgrenspark De Groote Heide: 685 kilometer aan wandelplezier

De Groote Heide is een prachtig natuurgebied aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens. Het park bestaat uit tal van natuurgebieden, onderling verbonden met een wandelnetwerk. Wandel.nl vertelt je meer over dit natuurgrenspark.

Lees meer
Het Oranje-Nassaupad: wandelen door bourgondisch Brabant

Treed in de voetsporen van de Oranje-Nassaus en wandel door groen en bourgondisch Brabant. De bundel met routefolders van het pad is vanaf nu te bestellen in de Wandel.nl Shop.

Lees meer
Wandelroutes bij steden: Tilburg

Wandel.nl geeft je iedere week een overzicht van wandelroutes in de buurt van een stad. In Tilburg kan je heerlijk wandelen door het Brabantse landschap, van weidse heidevelden en uitgestrekte bossen tot bijzondere watergebieden.

Lees meer
Ontdek De Baronie

De Baronie is gelegen in de groene driehoek van Breda, Tilburg en de Belgische grens. In deze streek houden ze van ’t goeie leven. Je bent hier van harte welkom voor een dagje uit of een weekendje weg. Op deze pagina geven we je inspiratie.

Lees meer
Wandelroutes bij steden: Den Bosch

Wandel.nl geeft je iedere week een overzicht van wandelroutes in de buurt van een stad. In het historische centrum van Den Bosch is het goed toeven, maar ook in het buitengebied kunnen wandelaars zich prima vermaken. Van uiterwaarden tot een bosrijk landgoed.

Lees meer
Wandelroutes bij steden: Breda

Wandel.nl maakt elke week een lijstje van wandelroutes in de omgeving van een grote stad. Deze keer een overzicht van Breda, waar je in de omgeving veel bossen en parken vindt.

Lees meer
Wandelroutes bij steden: Eindhoven

Wandel.nl plaatst de komende tijd elke week een overzicht van wandelroutes rondom een grote stad. Hier een overzicht van Eindhoven waar ruim een-derde van de openbare ruimte groen is. Heerlijk om tussen het groen te wandelen.

Lees meer
Wandelen in minder bekende natuurgebieden: Zuid-Nederland

Nederland is prachtig! In deze serie nemen we je mee naar nog relatief onbekende natuurgebieden in de verschillende regio’s in Nederland. In dit artikel tippen we je vijf mooie wandelgebieden in het zuiden van het land.

Lees meer
De 4 beste wandelplekken in Grenspark Kalmthoutse Heide

Waar moet je wandelen om Grenspark Kalmthoutse Heide het beste te ervaren? De boswachters van Natuurmonumenten tippen vier plekken waar zij trots op zijn.

Lees meer
Ontdek de gastvrijheid van De Baronie

Het leven is goed in gemoedelijk Brabant, vooral in het groene en bourgondische gebied tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens. Ontdek al wandelend de gastvrijheid van De Baronie.

Lees meer
Het Zuiderwaterlinie Wandelpad: langs stoere forten en schansen

In Noord-Brabant ligt sinds half september een splinternieuwe wandelroute: het Zuiderwaterlinie Wandelpad. Deze route van 290 kilometer voert je langs de vestingsteden en forten die ooit onderdeel waren van de langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland.

Lees meer
Wandel langs de verhalen van schrijver A.F.Th. van der Heijden

In het Brabantse Geldrop is een wandelroute geopend die je meeneemt naar bekende locaties uit de romans van A.F.Th. van der Heijden. De literaire wandeling gaat langs de verhalen en het leven van de schrijver.

Lees meer
Gezinswandelingen in Brabant met app Vossenstreken

Zin om met de kinderen een wandeling in de natuur te maken? Met de app Vossenstreken kun je op pad gaan in Brabant en de Belgische Kempen. De app geeft verrassende routes en opdrachten voor onderweg.

Lees meer
Wandelroutes in Noord-Brabant

Noord-Brabant is de enige provincie met vier nationale parken die binnen de grenzen liggen. Wandel.nl beschrijft de mooiste wandelroutes en -gebieden.

Lees meer
Wandelnetwerken per provincie

Is er een wandelnetwerk via knooppunten bij jou in de buurt? Wandel.nl zet de netwerken voor wandelaars per provincie op een rij.

Lees meer
Wandelen via wandelknooppunten

Met wandelnetwerken via knooppunten kun je als wandelaar alle kanten op. Hoe dat allemaal precies werkt? Wandel.nl legt het uit.

Lees meer
Loonse en Drunense Duinen

Vanuit Vught wandel je je richting de Loonse en Drunense Duien, een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden in Nederland.

Lees meer
Mastbos (NS-route)

Waar denk je aan bij Breda? Misschien aan De Grote Markt, Het Kasteel van Breda, het Mastbos met z’n mooie vennen en kasteel Bouvigne of het moderne Chassé Theater.

Lees meer


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 6,99
Ledenprijs € 5,20
€ 12,50
Ledenprijs € 9,50