Wandelroutes in Limburg

Wat zijn de mooiste wandelroutes en wandelgebieden in Limburg? Lees de artikelen op Wandel.nl. Waar ga jij wandelen?

Artikelen over wandelroutes in Limburg

Nieuwe gids met grenswaterwandelingen in Limburg

Bij Limburg denk je misschien vooral aan heuvels en bossen, maar ook water speelt een belangrijke rol in het landschap. Veertien grenswaterwandelingen brengen je langs beekjes en rivieren in Noord- en Zuid-Limburg.

Lees meer
De mooiste picknickplekken van Nederland

Ga je met meerdere wandelaars op pad? Dan is het gezellig om onderweg te picknicken. Of ontmoet andere wandelaars bij een picknickplek. Wij zetten de mooiste picknickplaatsen in alle provincies van Nederland voor je op een rij.

Lees meer
Natuurgrenspark De Groote Heide: 685 kilometer aan wandelplezier

De Groote Heide is een prachtig natuurgebied aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens. Het park bestaat uit tal van natuurgebieden, onderling verbonden met een wandelnetwerk. Wandel.nl vertelt je meer over dit natuurgrenspark.

Lees meer
Ontdek Zuid-Limburg via 5 mooie wandelroutes

Zuid-Limburg is een prachtig wandelgebied. Fervent wandelaar Jos Clement stelde 5 wandelroutes samen. De gpx-bestanden van de wandelingen kun je op deze pagina downloaden.

Lees meer
Wandelen in minder bekende natuurgebieden: Zuid-Nederland

Nederland is prachtig! In deze serie nemen we je mee naar nog relatief onbekende natuurgebieden in de verschillende regio’s in Nederland. In dit artikel tippen we je vijf mooie wandelgebieden in het zuiden van het land.

Lees meer
Nationaal Park de Maasduinen: wandel door de Limburgse duinen

Struinen door de duinen van Limburg, je verwacht het misschien niet maar het is echt waar! In Nationaal Park de Maasduinen vind je de langste rivierduingordel van Nederland, ontstaan door samenspel van water, wind en mens. Een heerlijk gebied om wandelend te ontdekken.

Lees meer
Grensoverschrijdend wandelen door de Historische Driehoek van Eurode

Een abdij, een burcht, een 900 jaar oude watermolen: in de Historische Driehoek van Eurode bij Kerkrade, stap je zo het verleden in. Bovendien wandel je kilometers lang op de oevers van een beek. Wandel.nl licht dit relatief onbekende gebied voor je uit.

Lees meer
Het Krijtlandpad: slingeren door het Heuvelland van Zuid-Limburg

Padcoördinator Yolande de Boer over haar favoriete wandeling op het Limburgse Krijtlandpad.

Lees meer
Wandelroutes in Limburg: 10 tips

Bij wandelen in Limburg denken veel mensen aan Zuid-Limburg. Maar ook in Noord- en Midden-Limburg is het prima wandelen. Wandel.nl tipt 10 wandelroutes.

Lees meer
Wandelnetwerken per provincie

Is er een wandelnetwerk via knooppunten bij jou in de buurt? Wandel.nl zet de netwerken voor wandelaars per provincie op een rij.

Lees meer
Wandelen via wandelknooppunten

Met wandelnetwerken via knooppunten kun je als wandelaar alle kanten op. Hoe dat allemaal precies werkt? Wandel.nl legt het uit.

Lees meer
10 wandelroutes in Zuid-Limburg

Heuvels en dalen, mooie uitzichten, knusse dorpjes: in Zuid-Limburg kun je uitstekend wandelen. Wandel.nl geeft je een overzicht van tien mooie wandelroutes.

Lees meer
Geuldal

Het is rustig wandelen in het charmante Geuldal in de omgeving van Valkenburg. De wandelroute volgt het slingerende riviertje vanaf het stadje Gulpen.

Lees meer


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 6,99
Ledenprijs € 5,20
€ 12,50
Ledenprijs € 9,50