Wandelroutes in Friesland

Wat zijn de mooiste wandelroutes en wandelgebieden in Friesland? Lees de artikelen op Wandel.nl. Waar ga jij wandelen?

Artikelen over wandelroutes in Friesland

Nationaal Park Drents-Friese Wold vanuit de lucht

Nationaal Park Drents-Friese Wold is een uitgestrekt natuurgebied op de grens van Drenthe en Friesland. Je vindt er heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Wandel.nl selecteert de mooiste uitkijktorens en wandelroutes voor je om dit gebied te ontdekken.

Lees meer
Elfstedentocht te voet: van Lichtaard naar Leeuwarden

Wandel.nl neemt je mee langs het Elfstedenpad, de Elfstedentocht voor wandelaars. Dit keer etappe 5 (slot): Lichtaard - Leeuwarden.

Lees meer
Elfstedentocht te voet: van Molkwerum naar Midlum

Sinds oktober 2017 is in Friesland het Elfstedenpad te vinden. Niet voor schaatsers of fietsers, maar voor wandelaars. Dit keer een verslag van een wandeling over dit pad tussen Molkwerum en Midlum.

Lees meer
St. Odulphuspad: langs de parels van Zuidwest-Friesland

Het St. Odulphuspad brengt je onder meer langs verdwenen kloosters, middeleeuwse kerken en verrassende heuvels en bossen in Zuidwest-Friesland. Stilte, rust en ruimte zijn de kernwaarden van dit 260 kilometer lange pad.

Lees meer
Wandel in 2018 door Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van Europa

Een wandeling door Leeuwarden is altijd mooi, maar zeker in 2018. Leeuwarden is dit jaar namelijk uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa.

Lees meer
Elfstedenpad

De Friese Elfsteden kennen we vooral van de bekende schaatstocht. Sinds oktober 2017 gaat er een 283 kilometer lange wandelroute langs de mooiste plekken van Friesland.

Lees meer
Wandelroutes in Friesland: 5 tips

Friesland staat niet bekend als een echte wandelprovincie. Toch kun je er prima wandelen. Wandel.nl geeft je een overzicht van 'het mooiste van het noorden'.

Lees meer
Wandelnetwerken per provincie

Is er een wandelnetwerk via knooppunten bij jou in de buurt? Wandel.nl zet de netwerken voor wandelaars per provincie op een rij.

Lees meer
Wandelen via wandelknooppunten

Met wandelnetwerken via knooppunten kun je als wandelaar alle kanten op. Hoe dat allemaal precies werkt? Wandel.nl legt het uit.

Lees meer
10 wandelroutes langs de Nederlandse kust

De kust van Nederland is een uitwaai- en wandelgebied met stip. Bovendien rijgen de nationale parken zich er zo'n beetje aaneen. Wandel.nl geeft 10 wandelroutetips.

Lees meer
10 wandelroutes op de Wadden

Wandelen op de Waddeneilanden? Er zijn maar weinig plekken met zoveel ruimte om je heen. Wandel.nl zet de 10 mooiste wandelroutes op een rijtje.

Lees meer
Dagwandeling Franeker

Deze dagwandeling begint en eindigt bij het planetarium in Franeker. Het koninklijke Eise Eisinga Planetarium is het oudste werkende planetarium ter wereld en werd gebouwd tussen 1774 en 1781.

Lees meer
Dagwandeling 'Rond de Terpen'

Deze dagwandeling ‘Rond de Terpen’ heeft de plaatsen Ferwert en Hegebeintum als stopplaatsen. Je wandelt langs vaarten en kanalen en loopt langs de waddenkust vanwaar je bij goed weer Ameland kan zien liggen.

Lees meer
Friesland

Friesland is rijk bedeeld met prachtige natuur voor de wandelaar: vier Waddeneilanden, kleurige graslanden, heide en bossen.

Lees meer


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?