Wandelroutes in Drenthe

Wat zijn de mooiste wandelroutes en wandelgebieden in Drenthe? Lees de artikelen op Wandel.nl. Waar ga jij wandelen?

Artikelen over wandelroutes in Drenthe

Download tientallen wandelroutes in het noorden van het land

Wandelsportvereniging FLAL organiseert jaarlijks diverse wandeltochten, maar door de coronacrisis kunnen deze uiteraard niet doorgaan. Daarom heeft de vereniging een alternatief bedacht. Op haar website kun je gratis tientallen routes downloaden.

Lees meer
Wandel in een klaverblad door Drenthe

In de omgeving van het Drentse dorp Borger vind je bos, heide, akkers uit de oertijd en natuurlijk hunebedden. Met een wandelgids van Wandelvereniging Eendracht uit Assen kun je vier wandelroutes door deze streek lopen.

Lees meer
Wandelen in minder bekende natuurgebieden: Noord-Nederland

Nederland is prachtig! In deze serie nemen we je mee naar nog relatief onbekende natuurgebieden in de verschillende regio’s in Nederland. In dit artikel tippen we je vijf mooie wandelgebieden in het noorden van het land.

Lees meer
Nationaal Park Drents-Friese Wold vanuit de lucht

Nationaal Park Drents-Friese Wold is een uitgestrekt natuurgebied op de grens van Drenthe en Friesland. Je vindt er heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Wandel.nl selecteert de mooiste uitkijktorens en wandelroutes voor je om dit gebied te ontdekken.

Lees meer
Ruim 40 wandelroutes in Drenthe te downloaden

Wil je dit voorjaar in Drenthe gaan wandelen? Via de website Eindje om in Drenthe kun je gratis ruim 40 wandelroutes zoeken en downloaden. De routes brengen je door alle landschappen van Drenthe: van heidevelden tot het kronkelende riviertje de Drentsche Aa.

Lees meer
Ontdek nieuwe natte natuur langs wandelroute in Drenthe

Wandel door een natte wereld van graslanden, moerassen en kreken in natuurgebied De Onlanden. Stichting Het Drentse Landschap heeft hier een nieuwe wandelroute van 12 kilometer uitgezet.

Lees meer
10 verrassende wandelgebieden

Dat je kunt wandelen in gebieden als de Veluwe is bekend. Maar wist je dat je ook kunt wandelen langs hoogovens en veenlijken? Wandel.nl zet tien verrassende wandelgebieden voor je op een rij.

Lees meer
Wandelroutes in Drenthe

Drie nationale parken, het enige geologische erfgoed van Nederland en nog veel meer moois. Wandel.nl beschrijft de mooiste wandelgebieden van de provincie Drenthe.

Lees meer
Wandelnetwerken per provincie

Is er een wandelnetwerk via knooppunten bij jou in de buurt? Wandel.nl zet de netwerken voor wandelaars per provincie op een rij.

Lees meer
Wandelen via wandelknooppunten

Met wandelnetwerken via knooppunten kun je als wandelaar alle kanten op. Hoe dat allemaal precies werkt? Wandel.nl legt het uit.

Lees meer
Westerborkpad

Het Westerborkpad is een wandel- en bezinningsroute van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en Wandelnet in samenwerking met Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Lees meer


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 6,99
Ledenprijs € 5,20
€ 12,50
Ledenprijs € 9,50

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?