Wandelroutes bij steden: Den Haag

Wandel.nl maakt elke week een lijstje van wandelroutes rondom een grote stad. Hier geven we je een overzicht met routes bij onze hofstad Den Haag, ook wel bekend als 's-Gravenhage.

Foto: Ferry Ballhaus Foto: Ferry Ballhaus

Door Benoordenhout, langs duinrand en door duinbos

Deze wandeling van 8 kilometer volgt, op het uiterste begin- en eindstuk na, wandelknooppunten van het routenetwerk ‘Hof van Delfland’, en doet dat in het chique Benoordenhout en door duinbos en langs Meijendel. Een zeer groene, afwisselende wandeling bovenin Den Haag.

Meer informatie over deze route

Groene Wissel Rijswijk

Je zult verbaasd zijn over het vele groen dat dit deel van de dichtbebouwde Randstad je te bieden heeft. Slingerend door de groenstroken van Rijswijk wandel je door twee prachtige Landgoedparken; Overvoorde en Steenvoorde. Op de terugweg kun je genieten van de moderne architectuur van Winkelcentrum “In de Bogaard”. Een wandeling van 10 kilometer met grote contrasten.

Meer informatie over deze route

Hemels gewelf van James Terell , foto: Rory Hyde Hemels gewelf van James Terell , foto: Rory Hyde

Langs Haagse stranden

Deze wandeling van 11 kilometer brengt je langs de Haagse stranden. De route start bij Nederlands bekendste attractie ‘De Pier’ waarnaar je over de boulevard richting de vuurtoren van Scheveningen wandelt en via het zuiderstrand richting het beschermd natuurgebied Westduinpark. De route eindigt bij het Hemels gewelf van James Turell, een magische plek om van het landschap en de lucht te genieten. De route is gemakkelijk te lopen met behulp van je mobiel.

Meer informatie over deze route

Laarzenpad Leidschendammerhout

Net buiten Den Haag ligt het natuurgebied Leidschendammerhout. Nog maar dertig jaar geleden liepen er zwartbonte melkkoeien op strakke weilanden. Nu is er een langgerekt natuur- en recreatiegebied met natte bossen, ruige graslanden, riet en plassen. Schotse hooglanders grazen over de graslanden en vogels broeden in de bomen. Hier vind je het Laarzenpad: een wandelroute van 3 kilometer aangegeven doormiddel van lichtblauwe bewegwijzering met zwarte laarzen.

Meer informatie over deze route

Het Zuiderpark. foto: Wikimedia - Pim van Tend Het Zuiderpark. foto: Wikimedia - Pim van Tend

Het Zuiderpark

Een korte wandeling van 5 kilometer die het grote stadspark het Zuiderpark in Den Haag in al zijn facetten laat zien: de vijvers, bomen van geheel de wereld, de bloementuin, het rosarium, de speelweiden, de hertenkamp, het Villierskopje, de stadsboerderij en de Heimanshof.

Meer informatie over deze route

Oproep

Ken jij nog andere wandelroutes in de omgeving van Den Haag? Mail je tips dan naar redactie@wandel.nl, zodat we deze kunnen toevoegen aan deze pagina.

Routetip van Yvo:

'In Den Haag loop ik een dagelijkse wandelroute van 10 en 15 km: de Camino Bos en Duin tocht, langs bos, duin en strand. Alles volgens de regels van het RIVM. Ik start vanaf de lunchroom op de hoek aan de Vlierboomstraat 521 te Den Haag.  Er is een routebeschrijving, maar de route is ook gemarkeerd. Je wandelt door de bosjes van Pex, langs de Haagse beek vervolgens door Meer en bos langs de historische puinduinen. Vervolgens ga je richting het Kijkduinse vakantiepark, langs de kust. Bij strandopgang 1 langs Kijkduin en via de duinen loop je richting Duindorp Scheveningen. Dit is een superwandeling.'

Routetip van Linda:

De NS wandeling van Den Haag naar de Scheveningse kust. Tijdens deze Den Haag-wandeling is voor zowel jong als oud, stad- als natuurliefhebber ontzettend veel te zien en te beleven. En wat is er nu lekkerder dan aan het eind van de wandeling pootje te baden in een verfrissende zee en te genieten van het strand. Een prachtige route met heel veel variatie: dwars door chique Den Haag loop je naar de Scheveningse kust.

Interesse in routes bij andere steden?

Klik op de onderstaande afbeeldingen om meer overzichten van routes te bekijken. De komende tijd vullen we de site steeds verder aan met steden.


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?