Wandelvierdaagse Toscane

Wandel vier dagen door oude stadjes, door schitterende natuur en maak kennis met de eeuwenoude geschiedenis van het Italiaanse Toscane. Oad biedt rond deze bijzondere wandelvierdaagse op Toscane een arrangement aan.

Ben jij klaar voor een sportieve en gezonde uitdaging in het najaar? Ga dan mee met Oad naar de Wandelvierdaagse van Toscane, van woensdag 2 oktober tot en met zaterdag 5 oktober 2019. Je wandelt door oude stadjes, door schitterende natuur en je kunt volop kennismaken met de eeuwenoude geschiedenis van Toscane.

Ga mee naar deze schitterende Wandelvierdaagse, die je langs de pracht van Toscane brengt. Je verblijft in Montecatini Terme, dat vooral bekend staat als kuuroord. Aan het begin van de twintigste eeuw was er volop groei in dit charmante stadje en was het een ideale plaats om te kuren en te sporten. Ook kwamen er toen veel Italiaanse beroemdheden naar deze plaats. Momenteel kun je hier heerlijk genieten, tot rust komen en al wandelend het vele natuurschoon ontdekken.

Eeuwenoude paden en verborgen parels

Je kunt dagelijks kiezen tussen een etappe van 15 of 25 kilometer. Tijdens de eerste etappe gaat de kortste route naar Montecatini Alto en de Vallei van Nievole. Voor de langste route ga je met de trein naar de stad Pistoia. Deze 'verborgen parel' werd in 2017 niet voor niets uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Italië. De routes van de tweede etappe brengen je langs de rivier de Pescia.

Langs Pinokkio en Leonardo

Op vrijdag wandel je vanuit de stad Pescia (ook wel 'de stad van de bloemen' genoemd) onder meer over het oude, enigszins steile, pad Via Collodi naar de Frazione Collodi. Frazione Collodi is de voormalige woonplaats van de schrijver Carlo Collodi (de schrijver van Pinokkio). Je wandelt over eeuwenoude paden met uitgesleten karrensporen, die ooit de oude Pelgrimsweg naar Rome vormden. De laatste etappe op zaterdag is een route van 18 of 25 kilometer. De langste route doet de geboorteplaats van niemand minder dan Leonardo da Vinci aan. De route van 18 kilometer gaat langs een bijzonder onderzoeksstation voor planten.

Weet je alle vier de etappes te volbrengen, dan ontvang je een medaille als herinnering aan vier sportieve en indrukwekkende dagen in een prachtige omgeving.   

Waarom de Wandelvierdaagse Toscane bij Oad boeken?

 
• Oad regelt alles voor je: vlucht, transfer en verblijf; 
• Je verblijft in een hotel op loopafstand van het startpunt; 
• Een gratis KWBN-lidmaatschap (gedurende het kalenderjaar); 
• Korting van €20 p.p. voor KWBN-leden op het arrangement; 
• Inschrijving voor de wandelvierdaagse van Toscane. 

Boek dit arrangement van Oad


Meer lezen over wandelreizen?

Naar wandelreizen