Ontdek een schat aan mooie wandelroutes in Polen

Heb je ooit in Polen gewandeld? Zo dicht bij Nederland ligt een schat aan mooie wandelroutes. Deze routes bieden je de ideale manier om onder meer charmante landschapsparken en schitterende bergketens te ontdekken.

Polen is één van de weinige Europese landen met zo'n groot aantal natuurgebieden en charmante landschapsparken. Wist je dat Polen 23 nationale parken heeft? En dat bijna dertig procent van Polen uit bossen bestaat?

Ontmoet het grootste zoogdier van Europa

Tijdens je wandeltocht ontdek je unieke planten- en diersoorten, die je in andere landen niet tot nauwelijks tegenkomt. Het bekendste voorbeeld is de Europese bizon, het grootste zoogdier van Europa. Dit dier wordt ook wel ‘de koning van het Białowieża-woud’ genoemd. In dit gebied leven maar liefst 300 van deze zeldzame bizons in het wild.

Schitterende berglandschappen

Hou je van bergwandelen? Iedereen die het Tatragebergte of de trekkingroutes in het Bieszczady-gebergte heeft bezocht, zal gemakkelijk verliefd worden op deze bergwandelingen. Ook als liefhebber van wandelingen door schitterende berglandschappen moet je in Polen zijn. Er zijn 46 bergketens in de Sudeten, Karpaten en Świętokrzyskie met in totaal 15.000 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes.

Maak kennis met de mooiste wandelroutes in Polen

Interessant en pittoresk, makkelijk en moeilijk, bergachtig of met attracties onderweg: hieronder vind je de meest interessante wandelroutes in Polen, die het waard zijn om minstens één keer in je leven te ontdekken. Raak geïnspireerd en kom en ontdek (zodra dit weer mogelijk is) Polen zelf!

De langste wandelroute in de Poolse bergen

500 kilometer, 6 bergketens en 2 tot 3 weken avontuur. Dit zijn de ingrediënten van deze uitdagende wandelroute. Voor liefhebbers van de Poolse bergen is deze route een soort Heilige Graal.

Lees meer
De Mennonietenroute: langs bijzondere geschiedenis

Herontdek de bijzondere geschiedenis van de Nederlandse Mennonieten tijdens deze route. Deze culturele route gaat door het noorden van Polen, langs de sporen die deze Nederlandse kolonisten achterlieten.

Lees meer
350 kilometer wandelen langs de Poolse kust

De Poolse kust staat garant voor een prachtige wandeling. De kustlijn is een lange-afstandsroute die je kunt verdelen in kortere etappes. Je wandelt er langs natuurlijke en culturele rijkdom.

Lees meer
Kasjoebische wandelroute in de regio Pommeren

Kasjoebië (in de regio Pommeren) wordt beschouwd als één van de mooiste regio’s in Polen. Je vindt hier bijna 700 postglaciale meren, die door rivieren en beken met elkaar verbonden zijn en zo één van de mooiste waterwegen vormen.

Lees meer

Meer informatie over wandelen in Polen

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?