5 mooie voorjaarsbestemmingen voor jouw wandelvakantie

Wil je eens in het buitenland gaan wandelen en ben je op zoek naar een mooie locatie? Wandel.nl tipt vijf mooie bestemmingen voor jouw wandelvakantie in het voorjaar.

Uitkijken over een groene vallei bij Glen Affric Uitkijken over een groene vallei bij Glen Affric

Landschappen kleuren groen, dieren komen weer tevoorschijn en alles staat in de bloei: het voorjaar komt in zicht! Tijd om de wandelschoenen (weer) aan te trekken. Wil je buiten de landsgrenzen gaan wandelen, denk dan eens aan deze vijf bijzondere bestemmingen voor een onvergetelijke wandelvakantie.

1. Glen Affric, Schotland

Helemaal in het noordwesten van Schotland vind je Glen Affric. De vallei ligt op ongeveer een uur rijden van het bekende meer van Loch Ness en is absoluut een wandelvakantie waard. In het voorjaar ligt deze vallei er prachtig bij en geniet je van het groene landschap, maar ook van het uitzicht op het indrukwekkende berggebied Kintail. Het natuurreservaat in het midden van Glen Affric staat vol iconische grove dennen. Je hoeft geen doorgewinterde wandelaar te zijn om voet te kunnen zetten in dit prachtige gebied. Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld, variërend in niveau en lengte (van 1,5 tot 71 kilometer).

Uitzicht over het Bohinj-meer in Triglav National Park Uitzicht over het Bohinj-meer in Triglav National Park

2. Triglav, Slovenië

In het Triglav National Park vind je de hoogste berg van Slovenië, de Triglav. Toch hoef je niet per se deze berg op, want met 840 vierkante kilometer is er genoeg in het park om te ontdekken. Je kunt er op meerdere plekken je wandeling starten, afhankelijk van de soort wandeling die je wilt maken. In het voorjaar zijn de watervallen en de valleien extra mooi, maar je kunt ook kiezen voor een pittige tocht heuvelopwaarts.

Wandelen over de vlaktes van Molise Wandelen over de vlaktes van Molise

3. Molise, Italië

Het is de op een na kleinste regio van Italië en massatoerisme ga je hier niet vinden. Een goede reden om in het voorjaar af te reizen naar Molise. Schaapsherders brachten daar vroeger hun kudde twee keer per jaar naar de bergen (en weer terug). Ze liepen over tratturi, bergpaden.

Die paden liggen er nog steeds en voeren langs prachtige natuurvlaktes en door dorpjes. Zo wandel je bijna letterlijk door de geschiedenis van deze pittoreske Italiaanse regio.

Aan de start van de Laugavegur-trektocht Aan de start van de Laugavegur-trektocht

4. Laugavegur, IJsland

Dit is geen onontdekte wandelbestemming, dus je zult de paden van de Laugavegur-trekking moeten delen met andere toeristen. Maar als je hier geen moeite mee hebt, wandel je door de meest spectaculaire landschappen van IJsland.

De 55 kilometer lange trektocht komt langs helderblauwe rivieren, door ongerepte bossen en je kijkt uit op gigantische bergtoppen. En dat allemaal in vier dagen.

Uitzicht op Mount Fuji vanaf Lake Kawaguchi Uitzicht op Mount Fuji vanaf Lake Kawaguchi

5. Sakura, Japan

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar Japan is een echt wandelland. Zeker in het voorjaar, wanneer de bloei van de kersenbloesem (Sakura) van zuid naar noord over de vier grootste eilanden trekt. Wil je een wandelvakantie plannen rondom dit bijzondere natuurverschijnsel (van half maart tot eind april verspreid over de eilanden), houd er dan rekening mee dat de bloeitijd van de kersenbloesem erg nauw komt. Afhankelijk van de gemiddelde temperatuur in de winter, het weer en de hoogte van de locatie bloeien de kersenbomen slechts twee weken op hun allermooist.

Wil je meer weten over wandelen in Japan? 

In magazine Wandel.nl nummer 1-2020 geeft Oad-directeur Arjan Koster zijn vijf hoogtepunten van de Walk Challenge Japan, een 18-daagse wandelreis in augustus voorafgaand aan de Paralympische Spelen. Je kunt het magazine bestellen in onze webshop via de rode button hieronder. Met het alles-in-1-pakket van KWBN ontvang je het magazine vijf keer per jaar automatisch in je brievenbus. Lees hier van welke voordelen je nog meer kunt profiteren als lid van KWBN.

Bestel magazine Wandel.nl

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?