Wandelbeleving in Oostenrijk

Met het veelzijdige landschap en perfecte padennetwerk is Oostenrijk een geliefde bestemming voor wandelaars. Wandel.nl in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo (foto: Peter Podpera)

Foto: Peter Podpera Foto: Peter Podpera

De diverse regio bieden voor elk type wandelaar wat wils: van culinaire wandelingen, kunstroutes tot meerdaagse huttentrektochten. In magazine Wandel.nl editie 1-2018 lichten we de diverse regio’s en de highlights uit. Voor meer informatie en wandeltips in Oostenrijk kijk je op www.austria.info/wandeltips.

Will je meer weten over wandelen in een bepaalde regio? Kijk dan op een van onderstaande websites bij de regio van jouw keuze.

Vorarlberg

Foto: Dietmar Denger - Vorarlberg Tourismus Foto: Dietmar Denger - Vorarlberg Tourismus

Voralberg is onderverdeeld in vijf verschillende regio’s met elk een eigen karakter: Montafon, Alpenregion Vorarlberg (Brandnertal, Klostertal, Großes Walsertal), Bregenzerwald, Lech Zürs en Kleinwalsertal.

Karinthië

Foto: Edward-Groger Foto: Edward-Groger

Karinthië is een uniek stukje Oostenrijk. Aan de zuidkant van de Alpen vind je hier zon, heldere meren, indrukwekkende bergen, zuidelijke gastvrijheid én de regionale Alpe-Adria-keuken. Zoek hier letterlijk de grenzen op, die van buurlanden Italië en Slovenië.

Oost-Tirol

Foto: Nationalpark Hohe Tauern - Martin Ligger Foto: Nationalpark Hohe Tauern - Martin Ligger

Niet bang voor hoge bergen en diepe afdalingen? Dan zit je helemaal goed in Oost-Tirol. Met mooie valleien, krachtige watervallen en de hoogste berg van Oostenrijk beleef je hier een onvergetelijk wandelavontuur.

Alpbachtal

Foto: Alpbachtal Seenland Tourismus Foto: Alpbachtal Seenland Tourismus

Het Albachtal is het perfecte decor voor outdoorliefhebbers. Met maar liefst negenhonderd kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes, het ruige Rofangebergte en de glooiende groene bergen van de Kitzbüheler Alpen kunnen avonturiers hier hun hart ophalen.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Lees ook

Veelzijdig Oostenrijk
Alpbachtal: een perfect decor voor outdoorliefhebbers
Karinthië
Oost-Tirol: bergen waarvoor je warm loopt
Vorarlberg: momenten vol poëzie