Meer mooie landen en gebieden

De landen op deze pagina zijn misschien minder bekend om in te wandelen, maar daarom niet minder mooi. Laat je verrassen door de wandelmogelijkheden in deze landen.
Ga met Oad naar de schoonheid van Denemarken

Oad biedt een bijzondere en gevarieerde wandelvakantie aan in het spectaculaire en indrukwekkende Nationaal Park Rebild Bakker in het Deense Noord Jutland. Hier lees je meer over deze 8-daagse vakantie.

Lees meer
Ontdek de schoonheid van Nationaal Park Rebild Bakker in Denemarken

In Nationaal Park Rebild Bakker in Denemarken kun je het hele jaar door genieten van de schoonheid van de natuur. In het gebied ligt een verrassende wandelroute die je langs de hoogtepunten van het natuurgebied brengt.

Lees meer
De mooiste wandelplekken in Canada: tips

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is Canada de perfecte reisbestemming voor jou. Dit veelzijdige land heeft namelijk prachtige natuur. Wandel.nl zet de mooiste nationale parken van Canada voor je op een rij.

Lees meer
Wandelen rond de mooiste meren van Amerika

Bij de Verenigde Staten denk je misschien aan de beroemde Grand Canyon. Maar Amerika kent nog veel andere nationale parken waar je prachtige wandeltochten kunt maken, bijvoorbeeld in de Great Lakes regio.

Lees meer
Ontdek een schat aan mooie wandelroutes in Polen

Heb je ooit in Polen gewandeld? Zo dicht bij Nederland ligt een schat aan mooie wandelroutes. Deze routes bieden je de ideale manier om onder meer charmante landschapsparken en schitterende bergketens te ontdekken.

Lees meer
3 redenen waarom Japan een ideaal wandelland is

Wil je een bijzondere wandelervaring opdoen? Loop dan de mooiste wandelroutes in het land van de rijzende zon.

Lees meer
Natuurlijk wandelen in Luxemburg

Luxemburg heeft een van de meest dichte, officieel erkende wandelnetwerken in Europa. De vele paden en routes brengen je door een gevarieerd landschap: van uitgestrekte wouden tot pittoreske dorpjes.

Lees meer
Wandelen door het Land van de Rode Aarde in Luxemburg

De industrialisatie had grote gevolgen voor het landschap in het zuiden van Luxemburg. Er zijn verschillende wandelroutes waarmee je deze veelzijdige regio beter leert kennen. Trek je wandelschoenen aan en ontdek hoe de voormalige industriegebieden zijn veranderd in prachtige natuurreservaten.

Lees meer
De bijzondere natuur van Nationaal Park Rebild Bakker

Nationaal Park Rebild Bakker, gelegen in Noord-Jutland in Denemarken, is een groot heuvelgebied bedekt met heide nabij het stadje Rebild, ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Aalborg. Wandel.nl vertelt je meer over de natuur in dit gebied.

Lees meer
De mooiste wandelplekken in Tsjechië: 8 tips

Tsjechië is een wandelbestemming bij uitstek, of je nu van pittige beklimmingen of ontspannen tochten houdt. Je vindt er meer dan 40.000 kilometer aan wandelpaden die door dichte bossen of over bergtoppen voeren. In deze 8 natuurgebieden kun je de mooiste trails volgen.

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.