5 redenen om te gaan wandelen in Groot-Brittannië

Wat maakt Groot-Brittannië het ideale wandelland? Wandel.nl zet vijf redenen op een rij.

Foto: Carin Rosseboom Foto: Carin Rosseboom

Groot-Brittannië wordt door kenners het ideale wandelland genoemd. Waarom? Carin Rosseboom, wandelgids in Groot-Brittannië voor Oad, geeft vijf redenen.

1. Goede wandelpaden

“De wandelpaden en -routes in Groot-Brittannië zijn fantastisch. Ze worden goed onderhouden, staan goed aangegeven en voeren langs de mooiste plekken.”

2. Afwisseling

“Groot-Brittannië is heel afwisselend. Veel gebieden lijken qua geschiedenis en natuur totaal niet op elkaar. Schotland is heel anders dan Wales. Noord-Engeland is weer heel anders dan Zuid-Engeland. Ook binnen één gebied zelf is de variatie vaak enorm.”

3. De Britten

“De Britten zijn enorm vriendelijk en hulpvaardig. Als ik een wandelroute aan het uitzetten ben, komen ze geregeld op me af met de vraag: ‘Excuse me, can I help you?’ Ze zijn soms echt aandoenlijk!”

Foto: Carin Rosseboom Foto: Carin Rosseboom

4. De geschiedenis

“De Britten praten vaak enthousiast over hun geschiedenis en zijn trots op hun erfgoed. Dit zie je ook als je door het landschap loopt. Het is bijvoorbeeld geweldig om het wandelpad te volgen langs de vroegere noordgrens van het Romeinse Rijk: Hadrian’s Wall.”

5. Het weer

“Het weer kan een heel goede reden zijn om te gaan wandelen in Groot-Brittannië. De lagere temperaturen zijn misschien niet ideaal voor een strandvakantie, maar zijn wel ideaal voor een wandeltocht. En regent het, dan trek je gewoon een regenjas aan en neem je droge sokken mee voor ná de wandeling. Ik heb nog nooit een wandelvakantie gehad die in het water is gevallen.”

Kijk voor een uitgebreid interview met wandelgids Carin Rosseboom over wandelen in Groot-Brittannië in Wandel 3-2018.

Meer lezen over wandelreizen?

Naar wandelreizen


Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?