Wandelvierdaagse Ardennen

De wandelvierdaagse van Marche-Mesa laat je niet alleen de Ardennen zien als wandelgebied. De vierdaagse staat ook in het teken van herdenken en vriendschap. Dit jaar is het bovendien 75 jaar geleden dat de Slag om de Ardennen plaatsvond.

De Marche Mesa kun je beschouwen als dé Wandelvierdaagse van de Ardennen. Vier dagen lang wandelen door de rijke natuur van de Belgische Ardennen. Tegenwoordig straalt dit wandelgebied een aangename rust en vredigheid uit.

Dat is niet altijd zo geweest. In de Tweede Wereldoorlog, in de winter van 1944-1945, vond in deze streek de keiharde strijd van het Ardennenoffensief plaats. In ieder dorp en stad vind je monumenten en herdenkingstekens voor de slachtoffers van deze Slag om de Ardennen.

Wandelen, herdenken en vriendschap

Hoe mooi is het dan om jaarlijks een wandelevenement te organiseren dat in het teken staat van de herdenking en vriendschap. Dit jaar wordt deze alweer voor de 53ste keer georganiseerd. Inmiddels doen er meer dan tienduizend wandelaars uit verschillende Europese landen mee. Het gezelschap is divers, net als bij de Vierdaagse Nijmegen. Er wandelen (oud)militairen en burgers mee. Ook zie je mensen van alle leeftijden, zowel volwassenen als kinderen. Zij lopen van 25 tot en met 28 juni 2019 om de slachtoffers te herdenken en de Europese vriendschap en vrijheid te vieren.

La Roche en Ardenne, foto: (c) FTLB - P. Willems La Roche en Ardenne, foto: (c) FTLB - P. Willems

Ontdekkingstocht van de Ardennen

De wandelingen vertrekken vanuit Vielsalm, Houffalize, Sainte Ode en La Roche en Ardenne. Vlakbij Nederland vormen de Ardennen een prachtig wandelgebied met natuur, historische steden, gastronomie, Belgisch bier en cultureel erfgoed. De Marche Mesa van 2019 is extra speciaal, omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat de Slag om de Ardennen plaatsvond. Voor wandelliefhebbers met een hart voor historie en erfgoed is het een bijzonder jaar om deel te nemen aan deze Wandelvierdaagse in de Ardennen. 

Meer informatie en inschrijvingen: www.marche-mesa.com


Meer lezen over wandelreizen?

Naar wandelreizen