Wandelexcursies en activiteiten tijdens de Week van het Landschap

dinsdag 12 oktober 2021

Van 16 t/m 31 oktober 2021 vieren we in Nederland de Week van het Landschap. Je kunt dan meedoen aan activiteiten en excursies om de natuur dichtbij huis te beleven en ontdekken.

Kinderen bij kasteel Doorwerth

De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur is. In de herfstvakantie kan je daarom meedoen aan verschillende activiteiten. Zoals een paddenstoelenexcursie, een bezoek aan een streekmarkt, op pad met de boswachter of een nieuwe wandelroute ontdekken in het bos.

Gewoon bij jou in de buurt

De Provinciale organisaties lanceren door heel Nederland nieuwe wandelroutes en activiteiten. Ontdek bijvoorbeeld een nieuwe wandelroute rondom kasteel Hernen in Gelderland, uitgezet door de boswachter. Doe mee aan de natuurwandeling midden in de nacht of bezoek een paddenstoelenfestival. Alle routes en activiteiten per provincie zijn te vinden op www.weekvanhetlandschap.nl.

Bekijk alle activiteiten

Kind met paraplu bij paddenstoel

Natuur, landschap en cultureel erfgoed beschermen

De 12 provinciale Landschappen beschermen, beheren en ontwikkelen in totaal ruim 114.114 hectare natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen) in Nederland, voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. Ze worden gesteund door ruim 300.000 huishouders en duizenden vrijwilligers.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?