Provincie zoekt wandelaars voor estafette van Nijmegen naar Den Haag

maandag 6 augustus 2018

De provincie Gelderland houdt in september rond Prinsjesdag een Prinsjesestafette. Gelderse burgemeesters en wethouders wandelen dan in tien etappes van Nijmegen naar Den Haag. Per etappe kunnen honderd wandelaars gratis meelopen.

Foto: Ger Loeffen Foto: Ger Loeffen

De Prinsjesestafette is onderdeel van het Prinsjesfestival. Dit festival, dat jaarlijks voor Prinsjesdag plaatsvindt, staat in het teken van de democratie. Het thema is dit jaar 'Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?! Over toekijken of meedoen in onze democratie'.

Burgemeesters en wethouders wandelen in vier dagen van Nijmegen naar Den Haag. De start is op maandag 10 september op de Wedren in Nijmegen, waarna de wandelaars op donderdag 13 september in Den Haag zullen aankomen. Lange Poten, een bekende straat in het centrum Den Haag, is speciaal omgedoopt tot Via Gladiola. In totaal zijn er tien etappes van 17 tot 28 kilometer. De tocht gaat onder meer door de Betuwe.

Zin om mee te lopen?

Per etappe kunnen 100 wandelaars gratis meelopen. De eerste duizend wandelaars die zich aanmelden, krijgen een T-shirt. Ga voor meer informatie over de Prinsjesestafette of om je in te schrijven naar www.gelderland.nl/prinsjesfestival. Inschrijven kan tot 31 augustus.


Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?