Provincie Noord-Holland legt 2000 kilometer aan nieuwe wandelpaden aan

vrijdag 24 november 2017

De provincie Noord-Holland trekt komend jaar 1 miljoen euro uit om ruim 2000 kilometer aan extra wandelpaden aan te leggen.

De paden zijn onderdeel van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Op dit moment ligt er al ruim 2500 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden in de provincie, maar daar komt nog 2000 kilometer bij. Met name op Texel, in Zuid-Kennemerland, in Amstelland en in de Gooi en Vechtstreek wordt het netwerk flink uitgebreid met nieuwe wandelpaden.

‘Wandelen is de populairste vrijetijdsactiviteit én de beste manier om de verschillende Noord-Hollandse landschappen te beleven’, zegt Jaap Bond, gedeputeerde Recreatie en Toerisme van de provincie Noord-Holland. ‘Een goed bewegwijzerd en makkelijk toegankelijk wandelnetwerk is daarbij cruciaal.’

Wandelnetwerk Noord-Holland

Vanaf verschillende startpunten kun je de gemarkeerde routes van het Wandelnetwerk Noord-Holland volgen. Je kunt zelf de lengte en de omgeving van de wandeling kiezen. Meer informatie over het netwerk vind je op deze site: www.wandelnetwerknoordholland.nl.


Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?