Nieuwste nummer van magazine Wandel.nl is uit

donderdag 28 februari 2019

Op zoek naar inspiratie voor mooie wandelroutes langs kastelen? Of benieuwd wat je het beste kunt eten voordat je gaat wandelen? Je leest het in het nieuwste nummer van magazine Wandel.nl.

Het Krijtlandpad brengt je door de heuvels van Zuid-Limburg. Britta Schmidt, die dit pad onderhoudt, vertelt over de mooiste plekken langs deze route. Van Holset, één van de mooiste dorpjes op de route, tot de Curfsgroeve, een uniek leefgebied voor vlinders en salamanders. Ook in Grenspark Kalmthoutse Heide is het mooi wandelen, vertellen boswachters Eefje en Donald. ‘Dit grenspark is een goed bewaard geheim.’ Ze laten je kennismaken met de bijzondere planten en dieren in dit natuurgebied.

Vier wandelaars met een ziekte of beperking vertellen openhartig hoe zij zich niet van bijzondere wandelprestaties laten weerhouden. Nog zo’n bijzondere wandelaar is Wim Alsemgeest. Hij liep 2250 kilometer langs de randen van Nederland. In een interview vertelt hij over zijn ervaringen tijdens zijn wandelingen. Van de meest bijzondere momenten tot de schoonheid van het landschap. ‘Ik heb me vaak intens gelukkig gevoeld.’.

Heb je je wel eens afgevraagd welke roofvogel er boven je hoofd cirkelt terwijl je aan het wandelen bent? Is het een havik, of toch een buizerd? In een reportage van een roofvogelexcursie in de Oostvaardersplassen krijg je hierop een antwoord.  

Een Elfstedentocht zit er dit jaar alweer niet in, maar het Elfstedenpad is gelukkig het hele jaar te bewandelen. Johan Vellinga neemt je mee naar de etappe tussen Molkwerum en Midlum, helemaal in het westen van Friesland.

Natuurlijk vind je in dit nummer ook onze vaste rubrieken, columns en win-acties.

Magazine Wandel.nl lezen?

Als je het alles-in-1-pakket van KWBN hebt, krijg je magazine Wandel.nl vijf keer per jaar in de brievenbus. Geen lid van KWBN? Dan kun je in onze webshop losse nummers bestellen.

Bestel dit nummer van magazine Wandel.nl


Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?