Highlights van het Pronkjewailpad

woensdag 25 april 2018

Het Pronkjewailpad is een langeafstandswandelpad (LAW) en tevens een evenement dat al het moois van Groningen met elkaar verbindt. Loop je mee?

Open voor een halfjaar

Het Pronkjewailpad is een langeafstandspad gecombineerd met een wandelevenement. Dit evenement(en)pad kan gedurende een halfjaar gelopen worden. In de periode van 12 april tot 31 oktober.

Startplaats en route

De startplaats is de Martinikerk in Groningen. Je kunt de startplaats ook zelf bepalen, dit wordt dan tevens de finishplaats. De route – die dwars door provincie Groningen loopt – is te volgen op je smartphone met de Pronkjewail App en via gps (en vanaf 2019 via het wandelknooppuntensysteem). De route is 250 kilometer, verdeeld in meerdere etappes. Of beter gezegd: twee routes van 250 kilometer, een Noordroute die in 2018 is geopend en de Zuidroute, waarvan de opening is gepland in 2019.

Kosten

38 euro, inclusief de huldigingstocht (Camino Groningen), maaltijd en voorproefje van alle pronkjuwelen. De inschrijving is verder inclusief:

  • Een Pronkjewailkaart (stempelkaart), waarmee je de pronkjuwelen verzilvert
  • De Pronkjewail App (de inschrijving geeft toegang tot volledig gebruik)
  • Heb je alle stempels (minimaal 60) binnengehaald? Dan mag je naar het spectaculaire slotevenement. Alle wandelaars lopen dan gezamenlijk een laatste tocht naar en door de stad Groningen met een huldiging in de Martinikerk. De Huldingingstocht (Camino Groningen) is op zaterdag 17 november 2018 met afsluitend buffet op dezelfde dag.

Pronkjuwelen ontdekken

Er zijn zo’n 200 adressen waar je iets kunt proberen. Die lopen uiteen van een kaasmakerij, bakkerij, winkel, kanobedrijf, maïsdoolhof, museum, zeehondencentrum, palingrokerij tot een fruitboomgaard.

Inschrijven en meer info

Ben je enthousiast geworden? Inschrijven kan via www.pronkjewailpad.nl. Wil je meer info over het pad? Lees dan het onderstaande over het Pronkjewailpad:


Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?