Heb jij al een nieuw wandeldoel na de Vierdaagse Nijmegen?

dinsdag 23 juli 2019

Is er een wandelleven na de Vierdaagse Nijmegen? Jazeker, bewijzen deze Vierdaagselopers. Tijdens de slotetappe vertelden zij op de KWBN Rustpost, met de Via Gladiola in zicht, wat hun volgende wandeldoel is. Van de Heuvelland4daagse in het zuiden, tot het Pronkjewailpad in het noorden. Lees hun verhalen en doe inspiratie op.

Mia en Martin Mia en Martin

Verticale bochten in Zuid-Limburg

Je zou denken dat veel deelnemers na de Vierdaagse wel even genoeg hebben van vier dagen achter elkaar lopen. Dat geldt in ieder geval niet voor Mia en Martin. Hun volgende wandeldoel is de Heuvelland4daagse in Zuid-Limburg, in augustus. Daarna staat ook nog de Sallandse Wandelvierdaagse op het programma.

Gemiddeld lopen Mia en Martin vier vierdaagsen per jaar. Hun favoriet? ‘Toch wel de Heuvelland4daagse, vanwege het landschap’, antwoordt Martin. ‘Met soms bijna verticale bochten is het ook een zware vierdaagse. 40 kilometer hier in Nijmegen is qua zwaarte hetzelfde als 28 kilometer in Zuid-Limburg.’

Petra en Ria Petra en Ria

Pronkjewailpad in Groningen

Petra en Ria gaan niet naar het zuiden, maar juist naar het noorden voor hun volgende wandeldoel. Na de Vierdaagse lopen zij het Groningse Pronkjewailpad.

De noordroute van dit pad hebben ze vorig jaar al volbracht, nu zijn ze bezig met de zuidelijke route. ‘De natuur is er prachtig en je vindt er volop rust.’ Petra en Ria houden van flinke afstanden. ‘Voor minder dan dertig kilometer doen we het niet’, zeggen ze lachend. In het najaar volgt dan nog de Wandel4-daagse Marbella in het zonnige zuiden.

José en Diny José en Diny

Walk of Wisdom

In de agenda van Diny en José staat dit najaar de Walk of Wisdom, een pelgrimsroute van 136 kilometer in de omgeving van Nijmegen. ‘We komen uit de omgeving van Nijmegen, dus we kennen deze mooie omgeving goed.’

Samen met drie andere wandelaars lopen ze dan 15 tot 20 kilometer per dag. Diny: ‘We willen ook voldoende tijd hebben om lekker te eten en er een leuke dag van te maken. Zo hebben we vijf jaar geleden ook het hele Pieterpad gelopen.’

Lies en Gozewien Lies en Gozewien

Winterse wandelingen

Dat het ook in de winter prima wandelen is, vertellen Gozewien en Lies. Met name de Winterserie rond Geldermalsen is volgens hen een aanrader. Deze serie staat al bij beiden in de agenda.

‘Maar we lopen ook vaak op eigen houtje, meestal in de omgeving van Den Bosch. We houden van afwisselende landschappen en wandelen graag over mooie dijken. Lange wandelingen door de bossen vinden we maar saai.’

Saskia Saskia

Marathon door het zand

Voor Saskia is het volgende doel de Kustmarathon in Zeeland. Een makkie als je vier dagen achter elkaar kunt lopen, of toch niet?

Saskia: ‘Je loopt tijdens deze tocht heel veel over het strand, door mul zand. Dat loopt een stuk zwaarder dan op asfalt. Daarnaast kan er in Zeeland aan de kust veel wind staan. Deze wandelmarathon is in oktober, dus de weersomstandigheden kunnen het nog extra zwaar maken. Dat maakt het nog best een flinke maar mooie uitdaging.’

Ans en Rieky Ans en Rieky

Lopen voor Parkinson

Volgend jaar weer opnieuw de Vierdaagse Nijmegen lopen, kan natuurlijk ook heel goed een volgend wandeldoel zijn. Rieky en Ans geven zichzelf daar bovendien nog een extra opdracht bij: zoveel mogelijk geld ophalen voor de Parkinson Vereniging.

Dit jaar liepen ze met veertien wandelaars voor dit doel, volgend jaar hopen ze dat de groep nog groter is. Ook de komende maanden blijven ze zelf nog regelmatig aan wandeltochten deelnemen, zoals aan de Dagwandelmarathon tijdens de Kennedymars in Haaksbergen.   

Antoinette Antoinette

Rust

Niet alle Vierdaagselopers hebben direct een volgend doel. Antoinette uit Nijmegen neemt na de Vierdaagse eerst rust. ‘In januari start ik weer met de voorbereiding op de Vierdaagse van volgend jaar en loop ik diverse tochten, zoals de Kalorama wandeltocht in Nijmegen.

Daarnaast wandelt Antoinette ook graag zelf, bijvoorbeeld in de Hatertse vennen bij Nijmegen. 'Ik heb een kantoorbaan en het is heerlijk om tijdens het wandelen lekker buiten te zijn en te ontspannen.’


Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?