Zomerse wandeltochten: tips

maandag 4 juni 2018

De zomer komt langzaam in zicht. Geniet al wandelend van dit seizoen tijdens de wandeltochten die in de zomermaanden op de kalender staan. Wandel.nl selecteerde een aantal zomerse tochten.

Kom van je badlaken af, trek je slippers uit, doe je wandelschoenen aan neem deel aan een wandeltocht. In de zomer staan er diverse mooie georganiseerde tochten op de kalender. Geniet van de zon in de groene heuvels in Zuid-Limburg of voel een verkoelend briesje bij de Oosterschelde in Zeeland.

Wandelaars tijdens de Zomerwandeltocht Groot Gestel, www.wsv-gg.nl Wandelaars tijdens de Zomerwandeltocht Groot Gestel, www.wsv-gg.nl

Zomertocht Delft

Zaterdag 30 juni en Zondag 1 juli 2018 – Loop in ‘het groen’ rond Delft tijdens de Zomertocht. Je kunt zowel op zaterdag als op zondag kiezen tussen een tocht van 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer. Na de start loop je al snel het buitengebied van Delft in. Je loopt onder meer door groene parken en langs water. Zeker als het zonnig weer is, zul je diverse insecten bij het water zien.

Meer info over dit evenement


Deelnemers aan de Zomerwandeltocht in Groot-Gestel Deelnemers aan de Zomerwandeltocht in Groot-Gestel

Zomerwandeltocht, Groot Gestel

Zondag 1 juli 2018 – Ontdek de unieke natuur rond het meanderende riviertje de Aa tijdens de Zomerwandeltocht Groot Gestel. Er zijn tochten van 7, 14, 21, 28 en 42 kilometer uitgezet. Met een beetje geluk zie je onderweg diverse soorten watervogels, zoals de kleine plevier of de oeverloper. Je wandelt langs weilanden, boerderijen en bloeiende wegbermen. Op de rustposten proef je de Brabantse gemoedelijkheid.

Meer info over dit evenement


S.D.S. Zomertocht, Den Haag

Zaterdag 7 en zondag 8 juli 2018 – De S.D.S. Zomertocht brengt je onder meer naar het Haagse bos, de Waalsdorpervlakte, Park Clingendael en langs meerdere kastelen. Je hebt de keuze uit afstanden van 5, 10, 20, 30, 40 en 50 kilometer. Je loopt over diverse landgoederen in de omgeving van Den Haag en Wassenaar. De langere afstanden gaan door de duinen van Berkheide. Vergeet je dus niet goed in te smeren als het zonnig is.

Meer info over dit evenement


Zomertocht, Ransdaal

Zondag 15 juli 2018 – Ook in de zomer is het in de Limburgse heuvels prettig wandelen. Tijdens de Zomertocht in Ransdaal zie je alle kenmerken van het Zuid-Limburgse landschap: heuvels, weilanden, bossen en de bekende vakwerkhuizen. De organisatie heeft routes uitgezet van 10, 15, 20 en 25 kilometer. Tip voor na je tocht: koffie met Limburgse vlaai.

Meer info over dit evenement


Zomeravondwandeling, Sint Odiliënberg

Maandag 30 juli 2018 - Als het overdag tropisch warm is, is het heerlijk om 's avonds te genieten van de koelere avondlucht. Dit kan volop tijdens de Zomeravondwandeling in het Limburgse Sint Odiliënberg. De organisatie heeft een tocht van 10 kilometer uitgezet door de natuur in de omgeving van het dorp.

Meer info over dit evenement


Het nazomers Gronings landschap, foto: Margot Poppes Het nazomers Gronings landschap, foto: Margot Poppes

Zomerwandeltocht, Lutjegast

Zaterdag 18 augustus 2018 – In het Groningse Lutjegast kun je in augustus de Zomerwandeltocht lopen. Je hebt de keuze tussen afstanden van 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer. Vanuit het dorp wandel je het buitengebied in. Vergeet onderweg niet van de weidse vergezichten te genieten en met wat geluk zorgt een briesje voor de nodige verkoeling (als het warm is tenminste).

Meer info over dit evenement


Zomerwandeling, Nuth

Zondag 27 augustus 2018 – Terwijl de zomervakantie (bijna) voorbij is, kan er in Limburg in het laatste weekend van augustus nog flink worden gewandeld. De Zomerwandeling in Nuth brengt je naar vele landschappelijke hoogtepunten. Er zijn afstanden van 8, 12, 18 en 24 kilometer. Je loopt door een heuvelrijk landschap, je bent per slot van rekening in Zuid-Limburg, met indrukwekkende vergezichten.

Meer info over dit evenement


Wandelen over de Oosterscheldekering, foto: Anneke Kompeer Wandelen over de Oosterscheldekering, foto: Anneke Kompeer

Oosterschelde Nazomertocht, Sint-Maartensdijk

Zaterdag 8 september 2018 – In Zeeland is het goed toeven in de zomer, maar ook in de nazomer. De Oosterschelde Nazomertocht gaat over zeedijken en door polders. Over de akkerlanden in deze omgeving heb je een prachtig uitzicht. Er zijn verschillende routes, variërend in afstand van 5 tot 40 kilometer. Nog even en 'het is weer voorbij die mooie zomer'.

Meer info over dit evenement

Geïnteresseerd in georganiseerde wandelevenementen?

Zoek in de Wandelagenda


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?