Winterkost wandeltochten

Het is weer tijd voor snert en stamppot. Wandel.nl selecteerde tochten waar je onderweg of na afloop winterkost kunt krijgen. Van snertmarsen tot stamppottochten.

Zeg je winter, dan zeg je snert en stamppot. Wat is er fijner dan na een winterse wandeltocht weer warm worden boven een dampend bord erwtensoep of boerenkool? Wandel.nl selecteerde daarom uit de wandelagenda een aantal snert- en stamppottochten. Eet smakelijk! 


Tip 1: Snertwandeltocht Rottemeren, Zevenhuizen

Zaterdag 5 januari 2019 – Deze tocht in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen is de eerste snertwandeltocht van 2019. Tijdens de tocht van 5, 10, 15, 21 en 23 kilometer is van alles te beleven voor jong en oud. Op diverse plaatsen is er muziek te horen. Ook zijn er spelletjes en is er een puzzeltocht. Geniet van de mooie uitzichten over het water (of over het ijs als het heeft gevroren).   

Meer info over dit evenement


Tip 2: 2e soepentocht, Den Haag

Zaterdag 5 en zondag 6 januari 2019 – Dat er meer is dan alleen erwtensoep, bewijst deze eerste editie van de Soepentocht. Na afloop kun je diverse soorten zelfgemaakte soep kopen. De tochten van 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer gaan door het park De Uithof. De langste afstand gaat door bos en duin naar de haven van Scheveningen.

Meer info over dit evenement


Uitzicht vanaf de stuwwal bij Nijmegen, foto: Wikimedia Uitzicht vanaf de stuwwal bij Nijmegen, foto: Wikimedia

Tip 3: 13e Snertmars, Nijmegen

Zondag 6 januari 2019 – Ontdek de heuvelrijke omgeving van Nijmegen tijdens de 12e Snertmars. Mocht er sneeuw liggen, dan waan je je in een wintersportgebied. Je kunt kiezen uit een tocht van 5, 10, 15 en 20 kilometer. De organisatie zorgt voor diverse rustposten langs de routes. Bij de laatste rustpost voor de finish krijg je een kop verse snert en een glaasje glühwein.

Meer info over dit evenement


Tip 4: 41e Snertwandeltocht, Middelburg

Zaterdag 12 januari 2019 – De snertwandeltocht in Middelburg vindt al voor de 41e keer plaats en is daarmee een klassieker op de wandelagenda. Je kunt 5, 10 of 15 kilometer wandelen. De start is vlakbij het centrum van Middelburg. Vanuit de start loop je door de omgeving van deze mooie stad. Uiteraard zal de snert niet ontbreken.

Meer info over dit evenement


Boerenkool met worst, foto: Wikimedia - Armin Boerenkool met worst, foto: Wikimedia - Armin

Tip 5: 27e Boerenkoolwandeltocht, Epe

Zaterdag 19 januari 2019 – Bij winterkost hoort niet alleen snert, maar natuurlijk ook stamppot. Het succesvolle ‘recept’ van de Boerenkoolwandeltocht in Epe is al jaren ongewijzigd: eerst een stevige wandeling door de natuur en daarna (tegen een kleine vergoeding) een bord boerenkool met worst. Er is een route van 5, 10 en 15 kilometer uitgezet. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Meer info over dit evenement


Tip 6: Snerttocht, Schaijk

Zaterdag 26 januari 2019 – Het leven is goed in het Brabantse land, luidt de tekst van een bekende evergreen. Tijdens de Snerttocht in Schaijk kun je dit ervaren. De organisatie heeft routes van diverse afstanden uitgezet, van 6 tot 25 kilometer. Na afloop van de tocht is er voor iedere deelnemer een gratis kop soep.

Meer info over dit evenement


Tip 7: Snerttocht, Made

Zaterdag 26 januari 2019 - In Brabant lusten ze er wel snert van, want in Made is in het laatste weekend van januari ook een Snertttocht. De route van 15 of 25 kilometer gaat langs de rivier de Amer. In de verte kun je de Biesbosch zien liggen. Bij een restaurant langs de route is verse erwtensoep verkrijgbaar. Dit restaurant is zelfs speciaal voor de Snerttocht geopend.

Meer info over dit evenement


Tip 8: 11e Midwintersnertwandeling, Nunspeet

Zaterdag 26 januari 2019 - De Midwintersnertwandeling in Nunspeet start vanaf een bijzondere locatie: een monumentale korenmolen uit 1886. De opbrengst van de tocht gaat naar het onderhoud van deze molen. Je wandelt door de bosrijke omgeving van Nunspeet. De langste afstanden gaan richting het Veluwse dorp Vierhouten. Bij de rustpost onderweg is natuurlijk snert.

Meer info over dit evenement


Tip 9: Snertwandeltocht, Wierden

Zaterdag 9 februari 2019 - Deze Snertwandeltocht voert je door de groene (of witte, mocht er sneeuw zijn gevallen) omgeving van het Overijsselse Wierden. Je kunt kiezen uit een tocht van 5, 10, 15 en 20 kilometer. Na afloop staat er een kop dampende erwtensoep voor je klaar.

Meer info over dit evenement


Tip 10: 28e Snertwandeltocht, Prinsenbeek

Zaterdag 16 februari 2019 - De Snertwandeltocht vanuit Prinsenbeek gaat door het Brabantse platteland. De organisatie heeft tochten van 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer uitgezet. Ook hier is natuurlijk verse warme snert aanwezig.

Meer info over dit evenement


Deelnemers aan de Zuurkooltocht, foto: Carla Spierings Deelnemers aan de Zuurkooltocht, foto: Carla Spierings

Tip 11: Zuurkooltocht, Dordrecht

Zaterdag 23 februari 2019 – Wandel door het watterrijke polderlandschap bij Dordrecht. Onderweg wacht een broodje met zuurkool en worst op je. Je loopt onder meer door de Biesbosch: het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Je ziet de voor de Biesbosch kenmerkende wilgenbossen en kreken.

Meer info over dit evenement

Geïnteresseerd in georganiseerde wandelevenementen?

Zoek in de Wandelagenda


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?