Winterkost wandeltochten

Het is weer tijd voor snert en stamppot. Wandel.nl selecteerde tochten waar je onderweg of na afloop winterkost kunt krijgen. Van snertmarsen tot stamppottochten.

Zeg je winter, dan zeg je snert en stamppot. Wat is er fijner dan na een winterse wandeltocht weer warm worden boven een dampend bord erwtensoep of boerenkool? Wandel.nl selecteerde daarom uit de wandelagenda een aantal snert- en stamppottochten. Eet smakelijk! 


Tip 1: 6e Kommetje snerttocht Smerdiek, Sint-Maartensdijk

Zaterdag 9 december 2017 – Deze snerttocht start bij een hotel met de toepasselijke naam De Kom in Sint-Maartensdijk. Na afloop wacht er voor alle deelnemers dan ook een kom snert. Je hebt de keuze uit een tocht van 5 – 7,5 – 15 en 25 kilometer. De routes brengen je door het Zeeuwse land.

Meer info over dit evenement


Tip 2: Snerttocht, Valkenswaard

Dinsdag 26 december 2017 – Op Tweede Kerstdag kun je in Valkenswaard meedoen aan de Snerttocht. Je wandelt 10, 15, 20 of 30 kilometer door het beekdal van de Dommel. Langs de route is een gezellige rustpost waar een kop snert voor je klaar staat. Met voldoende energie kun je deel twee van je tocht afleggen. Het kerstdiner zal ’s avonds nog lekkerder smaken na een mooie wandeldag.

Meer info over dit evenement


Tip 3: De Oliebollen-Snert tocht, Wijdewormer

Vrijdag 29 december 2017 – Met het einde van het jaar in zicht, is het weer tijd voor oliebollen. In Wijdewormer is er daarom een Oliebollen-Snert tocht. Dit is een wandeling van 10 kilometer, waarbij je om 10.00 uur gezamenlijk start. Je kunt daarna gewoon in je eigen tempo lopen. Onderweg krijg je een oliebol en na afloop van de tocht kun je een kop snert kopen. De 10 wandelkilometers zijn de laatste loodjes van 2017. Leuk detail: de organisatie is wandelsportvereniging De Laatste Loodjes.

Meer info over dit evenement


Rottemeren, foto: Wikimedia - Markv Rottemeren, foto: Wikimedia - Markv

Tip 4: Snertwandeltocht Rottemeren, Zevenhuizen

Zaterdag 6 januari 2018 – Deze tocht in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen is de eerste snertwandeltocht van 2018. Tijdens de tocht van 5, 10, 17 en 21 kilometer is van alles te beleven voor jong en oud. Op diverse plaatsen is er muziek te horen. Ook zijn er spelletjes en is er een puzzeltocht. Geniet van de mooie uitzichten over het water (of over het ijs als het heeft gevroren).   

Meer info over dit evenement


Tip 5: 1e soepentocht, Den Haag

Zaterdag 6 en zondag 7 januari 2018 – Dat er meer is dan alleen erwtensoep, bewijst deze eerste editie van de Soepentocht. Na afloop kun je diverse soorten zelfgemaakte soep kopen. De tochten van 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer gaan door het park De Uithof. De langste afstand gaat door bos en duin naar de haven van Scheveningen.

Meer info over dit evenement


Uitzicht vanaf de stuwwal bij Nijmegen, foto: Wikimedia Uitzicht vanaf de stuwwal bij Nijmegen, foto: Wikimedia

Tip 6: 12e Snertmars, Nijmegen

Zondag 7 januari 2018 – Ontdek de heuvelrijke omgeving van Nijmegen tijdens de 12e Snertmars. Mocht er sneeuw liggen, dan waan je je in een wintersportgebied. Je kunt kiezen uit een tocht van 5, 10, 15 en 20 kilometer. De organisatie zorgt voor diverse rustposten langs de routes. Bij de laatste rustpost voor de finish krijg je een kop verse snert en een glaasje glühwein.

Meer info over dit evenement


Tip 7: 41e Snertwandeltocht, Middelburg

Zaterdag 13 januari 2018 – De snertwandeltocht in Middelburg vindt al voor de 41e keer plaats en is daarmee een klassieker op de wandelagenda. Je kunt 5, 10 of 15 kilometer wandelen. De start is vlakbij het centrum van Middelburg. Vanuit de start loop je door de omgeving van deze mooie stad. Uiteraard zal de snert niet ontbreken.

Meer info over dit evenement


Boerenkool met worst, foto: Wikimedia - Armin Boerenkool met worst, foto: Wikimedia - Armin

Tip 8: 26e Boerenkoolwandeltocht, Epe

Zaterdag 20 januari 2018 – Bij winterkost hoort niet alleen snert, maar natuurlijk ook stamppot. Het succesvolle ‘recept’ van de Boerenkoolwandeltocht in Epe is al jaren ongewijzigd: eerst een stevige wandeling door de natuur en daarna (tegen een kleine vergoeding) een bord boerenkool met worst. Er is een route van 5, 10 en 15 kilometer uitgezet. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Meer info over dit evenement


Tip 9: Snerttocht, Schaijk

Zaterdag 27 januari 2018 – Het leven is goed in het Brabantse land, luidt de tekst van een bekende evergreen. Tijdens de Snerttocht in Schaijk kun je dit ervaren. De organisatie heeft routes van diverse afstanden uitgezet, van 6 tot 25 kilometer. Na afloop van de tocht is er voor iedere deelnemer een gratis kop soep.

Meer info over dit evenement


Tip 10: 10e Midwintersnertwandeling, Nunspeet

Zaterdag 27 januari 2018 - De Midwintersnertwandeling in Nunspeet start vanaf een bijzondere locatie: een monumentale korenmolen uit 1886. Je wandelt door de bosrijke omgeving van Nunspeet. De langste afstanden gaan richting het Veluwse dorp Vierhouten. Bij de rustpost onderweg is natuurlijk snert, maar ook het accordeonduo Annie en Marie. Gezelligheid verzekerd dus.

Meer info over dit evenement

De Zuurkooltocht, foto: Carla Spierings De Zuurkooltocht, foto: Carla Spierings

Tip 11: Zuurkooltocht, Dordrecht

Zaterdag 24 februari 2018 – Wandel door het watterrijke polderlandschap bij Dordrecht. Onderweg wacht een broodje met zuurkool en worst op je. Je loopt onder meer door de Biesbosch: het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Je ziet de voor de Biesbosch kenmerkende wilgenbossen en kreken.

Meer info over dit evenement

Geïnteresseerd in georganiseerde wandelevenementen?

Zoek in de Wandelagenda


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?