Wandelevenementen in de winter

Ook in de winter staan in heel Nederland wandeltochten op de agenda. Wandel.nl geeft je een overzicht van mooie winterwandeltochten.

Bevroren weilanden, wollen wanten, een bord stamppot na afloop en heel misschien een prachtig sneeuwdek. Wie van winterwandelen houdt, heeft in de wandelagenda de keuze uit diverse mooie tochten. Wandel.nl geeft je een overzicht van winterwandeltochten.


Tip 1: Winterwandeltocht Goor, Markelo

Zondag 3 februari 2019 - Ontdek het Twentse land tijdens de Winterwandeltocht Goor. Vanuit startplaats Markelo kun je een tocht van 5, 10 of 15 kilometer lopen. Geniet van mooie vergezichten over het glooiende winterse landschap.

Meer info over dit evenement


Tip 2: Midwintertocht, Boxtel

Zondag 3 februari 2019 - Midden in de winter is in het Brabantse Boxtel traditiegetrouw de Midwinterwandeltocht. Je kunt kiezen uit 7, 12, 20 of 30 kilometer. De route gaat onder meer door natuurgebied De Geelders tussen Boxtel en Schijndel. Bij regen kunnen de paden wat modderig zijn, maar daar deinst een wandelaar natuurlijk niet voor terug.

Meer info over dit evenement


Tip 3: Winterwandeling, Apeldoorn

Zaterdag 9 en zondag 10 februari 2019 - Walking in a Winter Wonderland. Als er sneeuw ligt, komt deze songtekst tijdens de Winterwandeling in het bosrijke Apeldoorn tot leven. Maar ook als er geen sneeuw ligt, is deze tocht de moeite waard. De organisatie heeft routes van 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer uitgezet. Met name de kortste afstand is geschikt voor gezinnen.

Meer info over dit evenement


Foto: Hans Heerings Foto: Hans Heerings

Tip 4: Koek & Lopie Winterwandeling, Hazerswoude

Zondag 10 februari 2019 - Bij schaatsen hoort Koek en Zopie, bij wandelen in de winter hoort Koek en Lopie. De tochten van 10, 20 of 30 kilometer brengen je naar de weidse polders van het Groene Hart. Je komt langs houtkaden, knotwilgen, sloten, rietkragen en je wandelt over dijken en smalle weggetjes. Ook loop je deels over onverharde paden en weilanden, dus stevige en waterdichte schoenen zijn aan te raden. Onderweg heb je een mooi uitzicht over de weidse graslanden in het gebied.

Meer info over dit evenement


Tip 5: Winterwandeling Wandelvierdaagse het Gooi, Laren (NH)

Zondag 10 februari 2019 - De organisatie van de Wandelvierdaagse het Gooi, die plaatsvindt in juni, organiseert jaarlijks ook een aantal andere tochten, onder meer een Winterwandeling. Deze tocht van 20 kilometer brengt je over de heide en door bossen en langs het Mediapark in Hilversum. Je wandelt over de Westerheide en Zuiderheide. Mocht het hebben gesneeuwd, dan loop je over witte vlakten en langs besneeuwde boomtoppen.

Meer info over dit evenement


Tip 6: Winterwandeling de Zilte Zoen

Zaterdag 16 en zondag 17 februari 2019 - Proef de late winter of het prille voorjaar op het zilte strand tijdens de Winterwandeling De Zilte Zoen. Vanuit Bergen aan Zee wandel je in de frisse zeelucht door de duinen en over het strand. De tocht is genoemd naar het startpunt van de tocht: restaurant de Zilte Zoen in Bergen aan Zee. Je kunt een tocht lopen van 5, 10, 15, 20, 25 of 40 kilometer. In het gebied waar je doorheen wandelt, liggen de hoogste duinen van Nederland. Het gebied is erg populair bij allerlei soorten vogels. Ook zijn er bossen en stuifzandvlakten.

Meer info over dit evenement


Tip 7: Winterwandeltocht, Leerdam

Zaterdag 16 februari 2019 - Ook in het Zuid-Hollandse Leerdam is op zaterdag 16 februari een Winterwandeltocht. Er zijn diverse afstanden, variƫrend van 5 tot 40 kilometer. Je loopt onder meer over dijken langs de rivier de Linge. Leerdam ligt tegen de Betuwe aan, dus de tocht zal ook voor een deel door dit gebied gaan. Nog even geduld en de bloesem bloeit weer in deze streek.

Meer info over dit evenement


Tip 8: Winterwandeling, Vorden

Zondag 17 februari 2019 - De Lindesche Molen is op 19 februari het startpunt van een winterse wandeling door de omgeving van het Achterhoekse Vorden. Dit dorp wordt vanwege de aanwezigheid van maar liefst acht kastelen ook wel het 'kastelendorp' genoemd. Je hebt de keuze uit een route van 5, 12 of 20 kilometer. De tocht gaat door het kenmerkende coulissenlandschap van de Achterhoek: open velden, afgewisseld met stukken bos.

Meer info over dit evenement


Dit is een selectie van winterwandeltochten. Ga voor meer tochten naar de Wandelagenda

GeĆÆnteresseerd in georganiseerde wandelevenementen?

Zoek in de Wandelagenda


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?