Wandelevenementen voor het hele gezin

maandag 30 juli 2018

Welke evenementen in de wandelagenda zijn leuk voor kinderen? Wandel.nl selecteerde uit de wandelagenda een aantal evenementen die geschikt zijn voor het hele gezin.

Eigenlijk is bijna iedere wandeltocht, mits niet te ver, geschikt voor gezinnen met kinderen. Maar sommige georganiseerde tochten hebben nét iets extra's, bijvoorbeeld omdat ze op een interessante locatie starten of onderweg iets bijzonders bieden aan jonge deelnemers. Wandel.nl zette een aantal georganiseerde tochten uit de wandelagenda voor je op een rij. Trek je wandelschoenen maar alvast aan!

Foto: Kirsten den Boef Foto: Kirsten den Boef

Boerenland Wandeltocht, Beltrum

Zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018 – De Boerenland Wandeltocht gaat door het veelzijdige boerenland van het Achterhoekse Beltrum. De start en finish is in het Bezoekerscentrum Het Noasman. De kortste route heeft een lengte van 5 kilometer. Je wandelt door een plattelandstuin waar van alles is te zien: een bloementuin vol bloeiende bloemen, een vijver met een waterval, veel beelden en een dierenweide.

Meer info over dit evenement


Wandeldag voor Kika, Bilthoven

Zondag 19 augustus 2018 – De 5 kilometer-route van de Wandeldag voor KiKa gaat door de bossen rond Bilthoven. Stevige schoenen zijn aan te raden, want er moeten een paar heuvels worden beklommen. Voor kinderen is er bij de startlocatie een kleurplaat. Bovendien is er voor jonge wandelaars die na de tocht nog wat energie over hebben een speeltuin aanwezig. De opbrengst van de tocht gaat naar KiKa, een stichting die zich inzet voor de behandeling van kinderen met kanker.

Meer info over dit evenement


Spakenburg, foto: Wikimedia - Michielverbeek Spakenburg, foto: Wikimedia - Michielverbeek

Visserijwandeltocht, Bunschoten-Spakenburg

Zaterdag 1 september 2018 – De Visserijwandeltocht vindt tijdens de jaarlijkse Visserijdag in Bunschoten-Spakenburg plaats. Je proeft hier de sfeer van de ooit zo levendige visserijcultuur in het voormalig Zuiderzeedorp. Je kunt onder meer de visafslag uit 1923 bezoeken en diverse soorten schepen van dichtbij bekijken. De kortste route van de Visserijwandeltocht is 5 kilometer lang. De route brengt jullie langs de historische plekjes van Spakenburg.

Meer info over dit evenement


Euregio Vrijheidswandeling, Groesbeek

Zondag 16 september 2018 – De Euregio Vrijheidswandeling in Groesbeek heeft een gezinswandeling van 6 kilometer op het programma staan. De tocht gaat door de bossen bij de grens van Nederland en Duitsland. Na afloop van de tocht kunnen jullie een bezoek brengen aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek, waar zowel jong als oud de bezettingstijd en bevrijding kunnen beleven.

Meer info over dit evenement


Moeflons op de Hoge Veluwe, foto: Marjolijn Willems Moeflons op de Hoge Veluwe, foto: Marjolijn Willems

De Hoge Veluwe Wandeldag, Otterlo

Zaterdag 6 oktober 2018 – De routes van 1 kilometer (belevingsroute) en 5 kilometer (familieroute) tijdens de Hoge Veluwe Wandeldag zijn erg geschikt voor gezinnen. De route van 1 kilometer gaat over verharde paden. Handig als je een kinderwagen bij je hebt. Langs de routes staan natuurgidsen die jullie graag van alles vertellen over het landschap en de planten en dieren die in het gebied leven.

Meer info over dit evenement 


Herfstwandeling, Luttenberg

Zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2018 – In het Overijsselse Luttenberg kun je half oktober genieten van de kleuren van het herfstbos. De kortste route is 5 kilometer. De tocht start vanuit het Sallands Landbouwmuseum De Laarman. Aan de hand van levendige en interactieve presentaties kom je hier van alles te weten over de landbouw. De oude maalderij die hier ooit was, is in ere hersteld en er is een smederij waar je een kijkje kunt nemen. Leuk voor na afloop van jullie wandeling.

Meer info over dit evenement


Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Spektakeltocht Norg

Zondag 28 oktober 2018 – De 5 kilometer-route van de Spektakeltocht in het Drentse Norg is een echte natuurbelevingstocht. Onderweg is er van alles te zien en te beleven. Vrijwilligers van het IVN laten de deelnemers van dichtbij zien wat er leeft in de Norgse natuur. Kans op modderhanden dus.

Meer info over dit evenement


Pepernotenwandeling, Apeldoorn

Zaterdag 24 en zondag 25 november 2018 – Een week nadat de Sint voet aan wal heeft gezet, kun je in Apeldoorn de Pepernotenwandeling lopen. Met name de 5 kilometer is erg geschikt voor gezinnen. Onderweg is er een rustpost in een blokhut, waar Sinterklaas en zijn pieten de wandelaars begroeten. De tocht gaat over spannende bospaadjes met hier en daar een open vlakte.

Meer info over dit evenement


Kerstwandeltocht, Castricum

Woensdag 26 december 2018 – Zin om na het kerstontbijt met je gezin in de duinen te wandelen? De Kerstwandeltocht in Castricum gaat door het Noord-Hollands Duinreservaat. Mooie vergezichten gegarandeerd. De kortste afstand is 5 kilometer. Onderweg zorgen de Kerstman en Kerstvrouw voor een traktatie.  

Meer info over dit evenement

Geïnteresseerd in georganiseerde wandelevenementen?

Zoek in de Wandelagenda


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?