Wandelevenementen over het strand en door de duinen: tips

woensdag 4 juli 2018

Zin om op het strand of in de duinen te wandelen? Wandel.nl selecteerde uit de kalender een paar wandelevenementen die over het strand en door de duinen gaan.

Ee lint van wandelaars op het strand, foto: Willeke van Delft Ee lint van wandelaars op het strand, foto: Willeke van Delft

Op het strand kun je in de zon liggen of een zandkasteel bouwen, maar je kunt er ook prachtig wandelen. De komende maanden gaan er diverse wandelevenementen over het Noordzeestrand of door de nabijgelegen duinen. Vergeet vooral in de zomermaanden je zonnebril en zonnebrand niet!   


Wadden Eilandvijfdaagse, Harlingen

Vrijdag 27 juli t/m vrijdag 3 augustus 2018 – Ga deze zomer op wandelvakantie naar het Waddengebied. Ontdek al wandelend iedere dag een ander eiland. De eerste dag vaar je met een historisch zeilschip van Harlingen naar Texel. Iedere dag word je met een schip naar het volgende Waddeneiland gebracht, waar je een tocht loopt van maximaal 30 kilometer. Je komt door natuurgebieden en langs bezienswaardigheden.

Meer info over dit evenement


17e Rondje Zandhaas, Santpoort-Zuid

Zaterdag 28 juli 2018 – Tijdens het Rondje Zandhaas loop je door mooie duinen en omliggende villadorpen. Je kunt kiezen uit een tocht van 5, 10, 15, 25, 40 en 50 kilometer. Wie of wat is een zandhaas? Het Rondje Zandhaas dankt zijn naam aan korenmolen De Zandhaas: een bekend gebouw in Santpoort. Alle afstanden komen langs deze korenmolen, die te bezichtigen is. De routes gaan onder meer door Nationaal Park De Kennemerduinen. De langere afstanden komen ook bij het Kopje van Bloemendaal en het gelijknamige villadorp. 

Meer info over dit evenement


Foto: Wim Bakker Foto: Wim Bakker

Duin- en strandtocht Vlissingen

Zaterdag 4 augustus 2018 – Wandel over de door Blof bezongen Zeeuwse kust tijdens deze Duin- en strandtocht. Bij de start in Vlissingen heb je de keuze uit een tocht van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. De tochten gaan, zoals de naam van de tocht al zegt, zowel over het strand als door de duinen. Tip bij zonnig weer: neem je zwemkleding mee voor een frisse duik na afloop van de tocht.  

Meer info over dit evenement


Strand-4-daagse, Hoek van Holland

Maandag 13 t/m donderdag 16 augustus 2018 – Vanuit Hoek van Holland start op maandag 13 augustus de Strand-4-daagse. In vier dagen loop je naar Wijk aan Zee. Op de eerste en tweede dag loop je 20 kilometer. De derde etappe heeft een lengte van 15 kilometer en op de slotdag loop je weer 20 kilometer. De organisatie zorgt voor de hotelovernachting, eten en drinken en voor vervoer van je bagage.

Meer info over dit evenement


Foto: Jose Sturkenboom Foto: Jose Sturkenboom

Zomerwandeling in Groet, Schoorl

Zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 - De zomer is bijna voorbij, maar ook dan is het prima wandelen op het strand en in de duinen. Tijdens deze tocht wandel je door de duinvalleien tussen Groet en Camperduin. Er zijn diverse afstanden, van 5 tot 40 kilometer, die allemaal door de mooie natuur rond Schoorl gaan. De langere routes gaan eerst over het nieuwe strand van de Hondsbossche Zeewering naar Petten en de natuurreservaten van Staatsbosbeheer. Even voorbij Schoorl aan Zee kom je vanaf het strand door de Kerf, een waterinlaat door de eerste rij duinen.

Meer info over dit evenement


Foto: Serge Meeuws Foto: Serge Meeuws

11Strandentocht, Bloemendaal, Noordwijk en Scheveningen

Zaterdag 6 oktober 2018 - De 11Strandentocht start vanuit drie verschillende locaties. Je hebt de keuze uit een strandtocht van 20, 40 of zelfs 60 kilometer. Volop gelegenheid dus om te genieten van het strand, de zee en de duinen. Onderweg is er van alles te beleven, zoals muziek. De opbrengst van de tocht gaat naar de Hartstichting.

Meer info over dit evenement


Tussen slik en zand, Nes (Ameland)

Zaterdag 20 oktober 2018 – Wandel op Ameland tussen het zand van de Noordzee en het slik van de Waddenzee. Vanuit het sfeervolle dorp Nes heb je de keuze uit een tocht van 10, 17 of 25 kilometer door de afwisselende natuur van Ameland. Je wandelt over wegen en paden, langs de Waddenzee, door het bos, door de duinen en over het strand. De finish is weer in Nes. Bij de start ontvang je een routeboekje met uitleg over zowel de route als over de natuur en cultuur die je tijdens je wandeling passeert.  

Meer info over dit evenement


Wandel4daagse Schoorlse Duinen, Schoorl

Maandag 22 t/m donderdag 25 oktober 2018 – In de herfstvakantie kun je vier dagen lang door de Schoorlse duinen wandelen.Dit is het breedste duingebied van Nederland met de bovendien de hoogste duinen. Tijdens je afwisselende wandelingen zie je stuivende duinen, dichte bossen en natuurlijk veel verschillende soorten planten en dieren. De etappes hebben een lengte van 10, 15, 20 of 25 kilometer en starten dagelijks vanuit Schoorl. Vier dagen iets te veel van het goede? Je kunt ook één dag meelopen.

Meer info over dit evenement


Foto: Albert Kok Foto: Albert Kok

32e Strandwandeltochten, Vrouwenpolder

Zaterdag 17 november 2018 – Dat het strand ook in het najaar de moeite waard is, kun je ontdekken in het Zeeuwse Vrouwenpolder. Hoor de bulderende golven en voel de frisse wind. Vanuit strandpaviljoen Breezand in Vrouwenpolder starten tochten van 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer. Zorg voor voldoende warme kleding.

Meer info over dit evenement

Mis je een bij KWBN aangesloten evenement in dit overzicht? Mail je tip naar redactie@wandel.nl

Geïnteresseerd in georganiseerde wandelevenementen?

Zoek in de Wandelagenda


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?