Sinterklaas-wandeltochten

Vol verwachting klopt ons hart, want op 18 november komt de Sint aan. In de wandelagenda staan de komende weekenden diverse tochten met als thema Sinterklaas. Wandel.nl zet ze voor je op een rij.

Wacht nog even met het zetten van je (wandel)schoen, zodat je de komende weken nog aan diverse tochten rond Sinterklaas kunt meedoen.

Wandel.nl heeft diverse Sinterklaas-tochten op deze pagina uitgelicht, en geeft je daarmee graag een uitgebreid overzicht.

Sint Nicolaaswandeltocht, Vinkeveen

Zaterdag 18 novenber 2017 – IJsvereniging Vinkeveen organiseert schaatstochten (mits er ijs ligt), maar ook wandeltochten. Tijdens deze wandeltocht van 5, 10, 15 of 25 kilometer wandel je door de weidse polders rond Vinkeveen. Hoor de wind waait door de bomen. De drie langste routes komen langs het Poldermuseum.

Meer info over dit evenement


58e Sint Nicolaaswandeltocht, Dordrecht

Zaterdag 18 november 2017 – Terwijl de Sint amper voet aan wal heeft gezet, kun je in Dordrecht de Sint Nicolaaswandeltocht lopen. Er zijn diverse afstanden, van 5 tot 35 kilometer. Je wandelt zowel door Dordrecht zelf als door het buitengebied. Zou de Sint zich ook nog laten zien?

Meer info over dit evenement


Speculaastocht, Lexmond

Zaterdag 18 november 2017 – Sinterklaas is de tijd van pepernoten en chocoladeletters, maar zeker ook van speculaas. In Lexmond noemden ze een tocht naar deze lekkernij. De tocht van 5, 10, 15 of 25 kilometer gaat door de polder. Je ziet onderweg veel water en knotwilgen.

Meer info over dit evenement


Foto: Pixabay Foto: Pixabay

20e St. Nicolaastocht, Putte

Zaterdag 25 november 2017 – Ook op de grens van Nederland en België is een Sint Nicolaastocht. Je wandelt veel over onverharde bospaden tijdens je tocht van 7, 14, 20, 25 of 30 kilometer. De organisatie kondigt hoog bezoek aan. Zou de goede Sint wel komen?

Meer info over dit evenement


Sint Nicolaastocht 2017, Aalsmeer

Zaterdag 25 november 2017 – Aalsmeer staat vooral bekend om de bloembollen, maar ook buiten het bollenseizoen kun je hier mooi wandelen. De Sint Nicolaastocht heeft verschillende afstanden in petto, van 5 tot 25 kilometer.

Meer info over dit evenement


St. Nicolaastocht, Vlissingen

Zaterdag 25 november 2017 – Zie ginds komt de stoomboot; in het waterrijke Zeeland zal dit geen probleem zijn. Een week nadat de Sint vanuit Spanje als eerste het Friese Dokkum heeft weten te bereiken, zal hij ook zijn gezicht in Zeeland laten zien. Tijdens de St. Nicolaastocht wandel je door het Zeeuwse land. Vergeet geen warme kleren aan te trekken, want het kan hard waaien aan de kust. Je hebt de keuze uit een tocht van 5, 10, 15 en 25 kilometer.

Meer info over dit evenement


Pepernotenwandeling, Apeldoorn

Zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 – Tijdens deze Pepernotenwandeling kun je op zaterdag of zondag (of allebei) een tocht door de bosrijke omgeving van Apeldoorn maken. Er zijn verschillende afstanden, van 5 tot 25 kilometer. Bij de rustpost zal Sinterklaas de wandelaars begroeten. Wie zoet is, krijgt lekkers.

Meer info over dit evenement


Duinen bij Schoorl, foto: Wikimedia - S. Möller Duinen bij Schoorl, foto: Wikimedia - S. Möller

Sint Nicolaaswandeltocht, Schoorl

Zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 – De Sint Nicolaaswandeltocht in Schoorl gaat door het breedste duingebied van Nederland. Je vindt er bovendien de hoogste duinen, dus vergeet niet om onderweg van het uitzicht te genieten. Je hebt de keuze uit diverse afstanden, van 5 tot 25 kilometer.

Meer info over dit evenement


Sint Nicolaaswandeling, Enschede

Zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 – Deze Sint Nicolaaswandeling brengt je door het Twentse land. De organisatie zet verschillende routes uit, van 5 tot 30 kilometer. De tocht bewijst dat Twente over veel natuur beschikt. Onderweg zorgt de Goedheiligman voor een leuke verrassing. Oh kom er eens kijken…

Meer info over dit evenement


St. Nicolaastocht, Merselo

Zondag 26 november 2017 – De St. Nicolaastocht in het Limburgse Merselo brengt je naar de bosrijke omgeving van dit dorp. Je wandelt over bospaadjes en verkeersluwe buitenwegen. Je kunt kiezen uit een afstand van 5, 10, 15 of 20 kilometer. De Sint houdt van wandelen en trekt zijn wandelschoenen aan om een deel van de route mee te lopen.

Meer info over dit evenement


Sint Nicolaaswandeling, Hengelo

Zaterdag 2 december 2017 – Ook in het Twentse Hengelo kun je een Sint Nicolaaswandeling maken. Deze tocht gaat door het Twentse cultuurlandschap met bossen, akkers en graslanden. Er is een route van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer uitgezet.

Meer info over dit evenement


Foto: Pixabay Foto: Pixabay

58e Sint Nicolaastocht, Den Haag

Zaterdag 2 december 2017 – Deze Sint Nicolaastocht in Den Haag is met 58 jaar nog niet zo oud als Sinterklaas zelf, maar is wel een klassieker in de wandelagenda. De tocht brengt je langs diverse Haagse hoogtepunten, zoals parken en monumenten. Het zou zomaar kunnen dat je de Sint en zijn pieten tegenkomt. Voor Pakjesavond moeten zij immers nog veel regelen.

Meer info over dit evenement


Speculaastocht, Stein

Zondag 3 december 2017 – Helemaal klaar voor Pakjesavond? Dan kun je met 'het heerlijk avondje' in zicht met een gerust hart meedoen aan de Speculaastocht in Stein. Tijdens je tocht van 6, 10, 15 of 21 kilometer kun je de omgeving van de Limburgse plaats uitgebreid verkennen. Het heerlijk avondje is (bijna) gekomen.

Meer info over dit evenement

Geïnteresseerd in georganiseerde wandelevenementen?

Zoek in de Wandelagenda


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?