Sinterklaas-wandeltochten

Vol verwachting klopt ons hart, want op 17 november komt de Sint aan. In de wandelagenda staan de komende weekenden diverse tochten met als thema Sinterklaas. Wandel.nl zet ze voor je op een rij.

Wacht nog even met het zetten van je (wandel)schoen, zodat je de komende weken nog aan diverse tochten rond Sinterklaas kunt meedoen.

Wandel.nl heeft diverse Sinterklaas-tochten op deze pagina uitgelicht, en geeft je daarmee graag een uitgebreid overzicht.

Sint Nicolaaswandeltocht, Vinkeveen

Zaterdag 17 november 2018 – IJsvereniging Vinkeveen organiseert schaatstochten (mits er ijs ligt), maar ook wandeltochten. Tijdens deze wandeltocht van 5, 10, 15 of 25 kilometer wandel je door de weidse polders rond Vinkeveen. Hoor de wind waait door de bomen. De drie langste routes komen langs het Poldermuseum. Deelnemers aan de tocht hebben gratis toegang tot dit museum.

Meer info over dit evenement


59e Sint Nicolaaswandeltocht, Dordrecht

Zaterdag 17 november 2018 – Terwijl de Sint amper voet aan wal heeft gezet, kun je in Dordrecht de Sint Nicolaaswandeltocht lopen. Er zijn diverse afstanden, van 5 tot 35 kilometer. Je wandelt zowel door Dordrecht zelf als door het buitengebied. Zou de Sint zich ook nog laten zien?

Meer info over dit evenement


Deelnemers aan de Speculaastocht, foto: Stichting Wandelsport Dordrecht Deelnemers aan de Speculaastocht, foto: Stichting Wandelsport Dordrecht

Speculaastocht, Lexmond

Zaterdag 17 november 2018 – Sinterklaas is de tijd van pepernoten en chocoladeletters, maar zeker ook van speculaas. In Lexmond noemden ze een tocht naar deze lekkernij. De tocht van 5, 10, 15 of 25 kilometer gaat door herfstige, maar groene Alblasserwaard en de Vijf Heerenlanden. In de verte zie je de kerktorens van verschillende dorpen aan de horizon. Je wandelt langs water, knotwilgen, oude boerderijen en molens. En er is een rustpost met, hoe kan het anders, speculaas.

Meer info over dit evenement


Sint Nicolaastocht 2018, Aalsmeer

Zaterdag 24 november 2018 – Aalsmeer staat vooral bekend om de bloembollen, maar ook buiten het bollenseizoen kun je hier mooi wandelen. De Sint Nicolaastocht heeft verschillende afstanden in petto, van 5 tot 25 kilometer.

Meer info over dit evenement


St. Nicolaastocht, Vlissingen

Zaterdag 24 november 2018 – Zie ginds komt de stoomboot; in het waterrijke Zeeland zal dit geen probleem zijn. Een week nadat de Sint vanuit Spanje als eerste het Friese Dokkum heeft weten te bereiken, zal hij ook zijn gezicht in Zeeland laten zien. Tijdens de St. Nicolaastocht wandel je door het Zeeuwse land. Vergeet geen warme kleren aan te trekken, want het kan hard waaien aan de kust. Je hebt de keuze uit een tocht van 5, 10, 15 en 25 kilometer.

Meer info over dit evenement


Pepernotenwandeling, Apeldoorn

Zaterdag 24 en zondag 25 november 2018 – Tijdens deze Pepernotenwandeling kun je op zaterdag of zondag (of allebei) een tocht door de bosrijke omgeving van Apeldoorn maken. Er zijn verschillende afstanden, van 5 tot 25 kilometer. Bij de rustpost zal Sinterklaas de wandelaars begroeten. Wie zoet is, krijgt lekkers.

Meer info over dit evenement


Sint Nicolaaswandeling, Enschede

Zaterdag 24 en zondag 25 november 2018 – Deze Sint Nicolaaswandeling brengt je door het Twentse land. De organisatie zet verschillende routes uit, van 5 tot 30 kilometer. De tocht bewijst dat Twente over veel natuur beschikt. Onderweg zorgt de Goedheiligman voor een leuke verrassing. Oh kom er eens kijken…

Meer info over dit evenement


Foto: Pixabay Foto: Pixabay

20e St. Nicolaastocht, Putte

Zondag 25 november 2018 – Ook op de grens van Nederland en België is een Sint Nicolaastocht. Je wandelt veel over onverharde bospaden tijdens je tocht van 7, 14, 20, 25 of 30 kilometer. De organisatie kondigt hoog bezoek aan. Zou de goede Sint wel komen?

Meer info over dit evenement


St. Nicolaastocht, Merselo

Zondag 25 november 2018 – De St. Nicolaastocht in het Limburgse Merselo brengt je naar de bosrijke omgeving van dit dorp. Je wandelt over bospaadjes en verkeersluwe buitenwegen. Je kunt kiezen uit een afstand van 5, 10, 15 of 20 kilometer. De Sint houdt van wandelen en trekt zijn wandelschoenen aan om een deel van de route mee te lopen.

Meer info over dit evenement


Sint Nicolaaswandeltocht, Heumen

Zondag 25 november 2018 - Haal die wortel uit je (wandel)schoen die je onder de schoorsteen hebt gezet, want je hebt je schoenen nodig om de Sint Nicolaaswandeltocht in Heumen te lopen. Deze tocht staat in 2018 voor de eerste keer op de wandelkalender. Vanuit Heumen heb je de keuze uit een tocht van 5, 10, 15 of 20 kilometer. Ook Piet trekt zijn wandelschoenen voor deze tocht aan, want hij zal zijn opwachting maken in Heumen.

Meer info over dit evenement


Sint Nicolaaswandeling, Hengelo

Zaterdag 1 december 2018 – Terwijl december is begonnen en pakjesavond nu toch echt snel dichtbij komt, kun je in het Twentse Hengelo ook een Sint Nicolaaswandeling maken. Deze tocht gaat door het Twentse cultuurlandschap met bossen, akkers en graslanden. Er is een route van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer uitgezet.

Meer info over dit evenement


Foto: Pixabay Foto: Pixabay

59e Sint Nicolaastocht, Den Haag

Zaterdag 1 december 2018 – Deze Sint Nicolaastocht in Den Haag is met 59 jaar nog niet zo oud als Sinterklaas zelf, maar is wel een klassieker in de wandelagenda. De tocht brengt je langs diverse Haagse hoogtepunten, zoals parken en monumenten. Het zou zomaar kunnen dat je de Sint en zijn pieten tegenkomt. Voor Pakjesavond moeten zij immers nog veel regelen.

Meer info over dit evenement


Speculaastocht, Meers-Elsloo

Zondag 2 december 2018 – Helemaal klaar voor Pakjesavond? Dan kun je met 'het heerlijk avondje' in zicht met een gerust hart meedoen aan de Speculaastocht in Meers-Elsloo. Tijdens je tocht van 6, 10, 15 of 21 kilometer kun je de omgeving van de Limburgse plaats uitgebreid verkennen. Het heerlijk avondje is (bijna) gekomen.

Meer info over dit evenement

Geïnteresseerd in georganiseerde wandelevenementen?

Zoek in de Wandelagenda


In de Wandel.nl webshop


Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?