Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Doe mee met de vernieuwde Wandel4daagse Alkmaar

De 14e editie van de Wandeld4daagse Alkmaar is in een nieuw jasje gestoken! Zoals van ouds kunnen de wandelaars op de derde woensdag van juni weer vier dagen kennis maken met al het moois dat Noord-Holland te bieden heeft. Dankzij de vernieuwde routes en start- en finishlocatie kunnen deelnemers een nieuw stukje Alkmaar ontdekken.

Langs de route, Wandel4daagse Alkmaar

Sportorganisatie Le Champion heeft ervoor gekozen om de Wandel4daagse Alkmaar dit jaar te vernieuwen. Vorig jaar hebben ze tijdens de alternatieve editie verschillende nieuwe onderdelen uitgeprobeerd, dit bleek succesvol en daarom geven ze het graag een vervolg op woensdag 15 juni tot en met zaterdag 18 juni.

De afstanden blijven hetzelfde: 8,5 - 15 - 20 - 25 en 40 kilometer. Maar de routes en start- en finishlocatie zijn in een nieuw jasje gestoken. Nieuwe delen van de omgeving Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard, de Egmonden en Heiloo worden aangedaan. Wandelaars genieten van uitgestrekte polders, bossen, bekende (villa)wijken en natuurlijk de feestelijke finish op het Waagplein, bekend van de wereldberoemde kaasmarkt. 

Kasteel Alkmaar
Finish Wandel4daagse Alkmaar

De Grote Kerk en het Canadaplein

De grootste verandering van de Wandel4daagse Alkmaar 2022 is de start- en finishlocatie. De Grote Kerk en het Canadaplein in Alkmaar zijn het nieuwe centrale punt. Deelnemers van de 40 kilometer starten dagelijks vanuit de Grote ‘Sint-Laurenskerk’ en de kortere afstanden vanaf het Canadaplein. Het plein is ook dagelijks het decor van de finish en het bijbehorende feest. Alleen op zaterdag is de finish op het Waagplein. Deelnemers kunnen na afloop aanschuiven bij de horeca en zijn binnen 10 minuten wandelen alweer bij het Centraal Station Alkmaar.

Goede doel: ’t Praethuys

Sinds 2017 is ’t Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel aan de vierdaagse verbonden. Tijdens de vorige editie in 2019 is er een recordbedrag van maar liefst € 9.317,50 gedoneerd. Bij inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan ’t Praethuys.

Ik schrijf me in!